TRAGIČNA SMRT SRBINA U ITALIJI: Zgnječila ga čelična greda na poslu!
Foto: KURIR

Nesreća

TRAGIČNA SMRT SRBINA U ITALIJI: Zgnječila ga čelična greda na poslu!

Planeta -

Juče, 4. februara, velika tragedija je zadesila porodicu Vasić sa mestom stanovanja u Tienama – Italija.

Lokalni list, ilgiornaledivicenza, na sledeći način opisuje dinamiku ove nesreće: "Smrtonosna nesreća na poslu, juče popodne u hali fabrike Valmorbida Srl u ulici Kaza Ćeleste br. 18 peposredno posle 13 sati, jedan radnik je ostao zgnječen jednom teškom čeličnom gredom koja je sklizuna sa krana u pokretu. Greda je 52-godišnjeg Srbina pogodila u predelu kukova i nogu. Čoveku je odmah pružena pomoć od strane kolega, koji su odmah pozvali i hitnu pomoć.

U izuzetno teškom stanju je odvezen u bolnicu u Arzinjanu, ali je unesrećeni je preminuo od posledica fatalnih povreda.

U toku je rekonstrukcija nesreće od strane stručnjaka SPISAL (organa koji ispituje nesreće na poslu) koji su odmah intervenisali zajedno sa policijom.

“Kako saznajemo, unesrećeni je Jovica Vasić, rodom iz mesta Golobok kod Smederevske Palanke, koji je skupa sa suprugom i dvojicom sinova živeo u mestu Tiene – okrug Veneto. Kajzer, kako smo ga zvali, bio je izuzetna dobričina koja se izdvajala svojom ljudskošću i spremnošću svakome da pomogne", kaže jedan od njegovih bliskih prijatelja i zemljaka Dragan Avramović.

"Prema članovima porodice je bio izuzetno pažljiv i požrtvovan a na poslu vredan i pošten i poštovan! Aktivno je učestovao i u svim humanitarnim akcija, od onih masovnijih, za poplavljene i ugrožene na Kosovu, do onih manjih, za prikupljanje pomoći pojedincima. Bio je moćna ličnost, jednom rečiju, drug za sve", dodao je Avramović.

Nakon ove tragične vesti, sa bolom u srcu i duši, odmah su se mobilisali svi u pravoslavnoj parohiji Vićenca, na čelu sa sveštenikom Daliborom Džukićem.

Na službi u hramu Svetog Luke, prikupljena su sredstva za pomoć porodici Vasić a i zemljaci iz mesta Golobok, koji žive u ovom delu Italije, odmah su se organizovali da pomognu porodici svoj prijatelja.

(Svetionik.it)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track