EVROPLJANI PODRŽAVAJU TRAMPOVE MERE: 55 odsto bi stopiralo imigraciju iz muslimanskih zemalja
Foto: Reuters

Isto misle

EVROPLJANI PODRŽAVAJU TRAMPOVE MERE: 55 odsto bi stopiralo imigraciju iz muslimanskih zemalja

Planeta -

Više od 55 odsto Evropljana kaže da treba zaustaviti talas migranata iz muslimanskih zemalja, pokazuje najnovija anketa Kraljevskog instituta za međunarodne poslove, poznatijeg kao Čatam haus, iz Londona.

Više od 10.000 stanovnika 10 evropskih država davalo je svoj stav na izjavu "Sva buduća imigracija iz pretežno muslimanskih zemalja treba da bude zaustavljena".

"U proseku više od 55 odsto ispitanika iz svih država odgovorilo je sa 'da', 25 odsto je bilo neodlučno, a 20 odsto bilo je protiv", saopštio je Čatam haus dodajući da "procenat onih koji su protiv ni u jednoj državi nije prešao 32 odsto".

Čatam haus ocenjuje da ova anketa "ukazuje na značajan i rasprostranjen nivo nezadovoljstva javnosti zbog imigranata iz pretežno muslimanskih zemalja". Najveći protivnici imigracije su Austrija, Poljska, Mađarska, Francuska, Belgija, Nemačka i Grčka "bez obzira na to što se broj muslimana u tim zemljama značajno razlikuje".

"S izuzetkom Poljske, sve te zemeje su ili pod velikim udarom izbegličke krize ili su iskusile terorističke napade u bliskoj prošlosti", navodi se. Dolasku muslimanskih imigranata posebno se protivi starija populacija", dodaje se.

BONUS VIDEO:

TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track