SOROŠ POTPIRUJE SUKOB RUSIJE I AMERIKE: Finansira političare da svađaju Trampa sa Putinom
Foto: Reuters

Tvrdnje američkih analitičara

SOROŠ POTPIRUJE SUKOB RUSIJE I AMERIKE: Finansira političare da svađaju Trampa sa Putinom

Planeta -

Inicijativa za pokretanje rata informacijama protiv Rusije ima otiske Džordža Soroša na sebi, tvrdi američka novinarka Pamela Geler.

Gelerova, koja je i predsednik organizacije "Amerikan fridom difens" kaže da Soroš želi da spreči približavanje Rusije i SAD.

Čini se da američki političari nastavljaju sa svojom naporima protiv državnih organa SAD, a pre svega, Rusije.Dejli bist je objavio da je izdvojeno 160 miliona dolara za organizacjiu "Global engejdžment sentr" (GEC) za vođenje inostrane propagande, dodatnih 100 miliona će biti utrošeno za podršku "objektivnom ruskom novinarstvu, kontriranju "lažnih vesti" i istraživanju podrške o efektima informacionog ratovanja."

GEC je stvoren pod Obaminom administracijom da se bori protiv propagande Islamske države.Inicijativa je počela od republikanskog senatora Roba Portmana i demokrate Krisa Marfija krajem 2016. godine a Obama je čak potpisao i zakon o finansiranju.

Pamela Geler istakla je da globalistički establišment SAD ulaže sve napore da spreči potencijalni dogovor između Vašingtona i Moskve.

"Ovo je možda zato što vide Putina kao ozbiljnu pretnju njihovom globalističkom internacionalom programu", istakla je ona.

Geler je istakla da je ruski predsednik "pomogao Rusiji da povrati svoj nacionalni ponos". Ona je rekla da, ako se ista stvar dogodi u Evropi i SAD-u, svi napori globalista će biti poništeni.

"Ovo nastojanje da se iskorene takozvane lažne vesti finansira Džordž Soroš", istakla je Gelerova i dodala "jasno je da Soroš želi da spreči zbližavanje SAD i Rusije i saradnju u borbi protiv terorizma".Ona se složili da je američki milijarder mogao biti iza nedavnih protesta protiv Trampa u SAD.

"Znamo da je finansirao više od pedeset grupa iza ovih nasilnih protesta", rekla je Geler.

Američki novinar i geopolitički analitičar Gilbert Mersier deli sličan stav. U svom nedavnom intervjuu za Sputnjik Mersier je istakao da su protesti protiv Trampa profesionalno orkestrirani.On smatra da su Soroš i njegove liberalne kolege imale umešane ruke u pokretu protiv Trampa.

"Džordž Soroš i njegova Fondacija za otvoreno društvo, koju čini mreža sa više od 100 fondacija i još uvek ima predstavništva u bezbroj zemalja, uključujući one u Avganistanu, ima svoje otiske prstiju u navodno spontanim demonstracijama protiv Trampa, ne samo u SAD, već širom sveta", rekao je on.

Ali to je pola problem, kaže Gelerova. Soroš takođe sponzoriše američke političare iz Demokratske i Republikanske partije godinama.

"Ove sankcije protiv Rusije su deo demokratske histerije i straha od huškanja koje je korišćeno i tokom izbora. Bilo bi bolje za SAD da se slažemo sa Rusijom", smatra ona.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track