(FOTO,VIDEO) IGRAJU DONALDA TRAMPA U TURSKOJ PREDSTAVI: Evo kako su glumci došli na tu ideju
Foto: Anadolia

Našli inspiraciju u predsedniku SAD

(FOTO,VIDEO) IGRAJU DONALDA TRAMPA U TURSKOJ PREDSTAVI: Evo kako su glumci došli na tu ideju

Planeta -

Uoči premijere 13. februara, u Istanbulu je održana proba prozorišne predstave pod nazivom “Hvaljena ljubav” (Ask-i Memduh) koja je specifična po tome što se turski glumac Erhan Jazicioglu u njoj pojavljuje transformisan u lik predsednika SAD Donalda Trampa.

Predstava “Hvaljena ljubav” premijerno će biti odigrana 13. februara u Kulturnom i izložbenom centru Tramp u Istanbulu.

Foto Anadolia
Foto Anadolia

Glumac Erhan Jazicioglu, koji tumači lik Trampa u ovoj predstavi, na konferenciji za novinare objasnio je kako su došli na ideju da se u predstavi pojavi i lik novog američkog lidera.

Foto Anadolia
Foto Anadolia

“Razgovarali smo sa režiserom Borom Severcanom i tako došli na ideju da se u predstavi pojavi i Tramp. Onda smo razgovarali kako da uskladimo njegov lik u predstavi, za šta sam se ja pobrinuo. Počeo sam ga da pratim, sve njegove pokrete, prave korake, njegove greške, i to smo na jedan ironičan način preneli na daske”, rekao je Jazicioglu.

Foto Anadolia
Foto Anadolia

Naglasio je da se predstava bavi odnosima između ljudi i ljubavlju, ali da ima i političkih elemenata.“Mislim da smo na kraju napravili nešto lepo i nadamo se da će se to dopasti i publici”, poručio je Jazicioglu, koji je u svojoj bogatoj karijeri tumačio i likove dvojice turskih predsednika, Turguta Ozala i Sulejmana Demirela.

Dodao je da nije lako igrati lik nekog političara ili državnika.

Foto Anadolia
Foto Anadolia

“Kada tumačite takav lik, gledaoci koji ga vole, odnos prema vama grade na osnovu onoga što kažete o njemu. I to je ta linija. Tako da smo to imali u vidu i predstavili ga na jedan karikaturalan način, bez velikog ulaženja u detalje. Naš cilj je bio da zabavimo ljude u ovim teškim vremenima”, rekao je Jazicioglu.

(Anadolia)

BONUS VIDEO:

10 RAZLOGA ZA SUSRET PUTINA I TRAMPA U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track