BAVILI SE OSETLJIVIM EKSPERIMENTIMA I SVI MISTERIOZNO UBIJENI: Istina nikada nije skroz razjašnjena
Foto: Profimedia

Neverovatno

BAVILI SE OSETLJIVIM EKSPERIMENTIMA I SVI MISTERIOZNO UBIJENI: Istina nikada nije skroz razjašnjena

Planeta -

Nekoliko najvećih savremenih naučnika proteklih godina ubijeni su pod veoma čudnim okolnostima, a za njihove smrti su se vezivali i misteriozni događaji koji su sledili.

Policija je davala prilično zagonetna objašnjenja za njihove smrti, pa su teoretičari zavere smatrali da se radi o ubistvima koja se zataškavaju

Euglen Malov

Malov je bio vodeći naučnik u kontroverznom polju slobodne energije. Možda zbog toga, kada je pronađen mrtav na putu do svog deteta, mnogi teoretičari zavere poverovali su da je sve bilo planirano, uprkos zvaničnoj verziji da se radi o ubistvu koje je eskaliralo oko svađe zbog neplaćene kirije i potom iseljenja.

Naime, Malov je izdavao u zakup svoju bivšu kuću porodici Šafers u vreme njegove smrti, a u maju 2004. godine sin te prodice Čad sa svojom devojkom Kendejs Foster i prijatelje Mozelom Braunom, optuženi su za ubistvo naučnika. Prema istrazi, Čad se vratio u kuću koju je porodica iznajmljivala zajedno sa Braunom. Njih dvojica su pretukla naučnika na smrt, a zatim pokušali da nameste da incident izgleda kao pljačka uz pomoće Kendejs Foreste. Neobično je da je, uprkos očiglednoj vezi sa Šafersima, policiji trebalo nekoliko godina da ih poveže sa ubistvom i uhapsi.

Džon Mulen

Fizičar i nuklearni naučnik Džon Mulen je umro iznenada u junu 2004. godine od trovanja arsenikom. Veruje se da mu je smrtonosna doza data preko "zdravstvenog pića" koje je ranije popio. Kada je umro, Malen je radio za Boing.

Foto Printscreen Youtube
Foto Printscreen Youtube

Njegovu devojku Tamaru Ralo, koja je trebalo da bude privedena zbog umešanosti u ubistvo, policija je pronašla mrtvu u njenoj kući. U to vreme, istražitelji nisu hteli da otkriju medijima da li je ona izvršila samoubistvo ili je ubijena. Bez obzira na to, ipak, neće biti suđenja za Mulenovu smrt.

Vladimir Koršunov i Aleksi Brušlinski

Vladimir Koršunov i Aleksi Brušlinski, ruski naučnici koji su radili u polju mikrobiologije, ubijeni su u Moskvi jedan za drugim i to za dve nedelje. Ubistva su se desila 2002. godine. Brušlinski, koji je takođe bio član Ruske akademije nauka, ubijen je 28. januara a vlasti su ovo označile "banditski napad."

On je pretučen do smrti. Dve nedelje kasnije 8. februara, Koršunov je takođe pretučen na pešačkom prelazu blizu svoje kuće i ostavljen je na ulici. Koršunov je bio šef odseka za mikrobiologiju na ruskom državnom Medicinskom fakultetu u trenutku kada je ubijen. Oba ubistva su zvanično smatrana slučajnim napadima ali su zaintrigirala teoretičare zavere.

Jong Im

Godine 2005. ubistvo profesora u penziji Jonga Ima sa Univerziteta u Misuriju, zaintrigiralo je javnost. Jong Im je bio vrstan hemičar proteina. Njegovo telo su oktrili vatrogasci, kada su pozvani da ugase auto koji je goreo na trećem nivou garaže. Kada su ugasili požar, otkrili su telo u prtljažniku vozila. Bilo je više ubodnih rana na grudima, što je sugerisalo da je bio mrtav pre nego što je stavljen u kola. Skoro deceniju kasnije 2013. godine, za njegovo ubistvo je okrivljen kriminalac po imenu Timoti Hoag, koji je nedavno skočio u smrt sa iste garaže gde je pronađeno telo profesora.

Jan Langford

Uprkos čudnim okolnostima smrti doktora Jana Langforda 11. februara 2002. godine, policija je objavila da smrt nije sumnjiva i to u roku od 48 sati. On je pronađen, delimično go, sa ranama po telu, i bizarno postavljen na stolicu u svom domu. Policija je navela da su rane bile ili od samopovređivanja ili iz neke prethodnog nesreće. Drugi izvori, mada nezvanični, tvrde da su njegove stvari bile poprskane krvlju, kada je telo bilo otkriveno. Langford je bio vodeći istraživač rizika po životnu sredinu na Univerzitetu Ist Anglija, gde je radio osam godina, a kolege su ga opisivale kao "jednog od vodećih evropskih stručnjaka" u ovoj oblasti.

(Listverse.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track