(VIDEO) EKSPLODIRAO AUTOMOBIL U BAGDADU: Najmanje 45 ubijeno, snimljena ugljenisana tela!
Foto: Printscreen/Twitter

Novi teroristički napad

(VIDEO) EKSPLODIRAO AUTOMOBIL U BAGDADU: Najmanje 45 ubijeno, snimljena ugljenisana tela!

Planeta -

Najmanje 45 osoba je danas poginulo a oko 50 povređeno u eksploziji automobila u južnom delu Bagdada, javlja Rojters pozivajući se na lokalne vlasti.

Vest o eksploziji prenela je propagandna agencija Amak koja je dovođena u vezu sa Islamskom državom i koja je preuzela odgovornost za većinu skorašnjih napada.

Agencija je takođe navela da je meta napada bilo "Šiitsko okupljanje". Snimak napravljen mobilnim telefonom, na kome se mogu videti ugljenisana tela od posledica eksplozije, obišao je društvene mreže.

Lekari su rekli da bi moglo da bude još žrtava, zato što ima osoba koje se nalaze u kritičnom stanju. Vozilo je bilo parkirano u prometnoj ulici punoj garaža i prodavnica polovnih automobila.

Bombaš samoubica detonirao je kamionet juče u predgrađu glavnog grada Sadr gradu. Eksplozija se desila na sličnom mestu u blizini auto placeva, a tom prilikom poginulo je 11, a ranjeno preko 50 osoba.

Islamska država sve češće izvodi bombaške napade kao odmazdu za kampanju iracke vojske uz pomoć SAD, kojom su proterani iz većine iračkih gradova.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja