Najnovije vesti

(VIDEO) DRAMA U ŠPANIJI! Ukrao kamion PUN GASA i krenuo ka centru Barselone, policija ga upucala

Policija ne isključuje mogućnost da je reč o terorizmu

(VIDEO) DRAMA U ŠPANIJI! Ukrao kamion PUN GASA i krenuo ka centru Barselone, policija ga upucala

Planeta

Španska policija pucala je na vozača kamiona sa gasom kako bi ga sprečila da izazove katastrofu u centru Barselone.

Vozač Joakim Robin Bergren je kamion pun gasa vozio neprilagođenom brzinom (više od 100 kilometara na sat) i to suprotnom trakom, jureći ka centru grada.

Policija ga je nekoliko minuta jurila, što se pretvorilo u pravu filmsku poteru na ulicama glavnog grada Katalonije, da bi jedan od policajaca morao da puca u bočne prozore kabine kako bi primorao vozača da zaustavi vozilo.

Tokom jurnjave nekoliko velikih boca sa gasom ispalo je iz prikolice, i nekim čudom nisu eksplodirale. Međutim, jedna osoba je povređena jer je boca sa gasom pala na automobil koji je bio u pokretu.

Policija je saopštila da je vozač uhapšen, ističući da je ukrao kamion i iz za sada nepoznatih razloga jurio ka centru grada.

Prema podacima lokalnog lista "La Vangardija", uhapšeni je državljanin Švedske.

Policija nije isključila da je u pitanju pokušaj terorističkog napada, imajući u vidu nedavne napade radikalnih islamista koji kao glavno oružje u poslednje vreme koriste prevozna sredstva, najčešće kamione (Nica, Berlin...).

Šveđanin je doživeo lakše povrede, a nakon što je dobio tretman u bolnici prebačen je u policijsku stanicu na ispitivanje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PAZITE GDE IDETE NA ODMOR U 2017! Ovim zemljama prete teroristički napadi!

(Britanski Telegraf)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...