(VIDEO) PRIBUS PRITISNUO FBI: Kažite da medji lažu o kontaktima Trampovog tima s ruskim agentima!
Foto: Reuters

Vruć krompir

(VIDEO) PRIBUS PRITISNUO FBI: Kažite da medji lažu o kontaktima Trampovog tima s ruskim agentima!

Planeta -

VAŠINGTON - Šef osoblja Bele kuće Rajns Pribus zatražio je od zvaničnika FBI da ospore medijske izveštaje da su savetnici za kampanju Donalda Trampa često bili u kontaktu sa agentima obaveštajnih službi Rusije tokom izborne kampanje, saopštila je Bela kuća.

Pribusov zahtev usledio je pošto su agenti FBI obavestili Belu kuću da pisanje Njujork tajmsa o tome nije tačno, a kako se navodi on je razgovarao sa zamenikom direktora FBI Andru Mekejbom.

Njujork tajms je pisao da su američki agenti presreli telefonske pozive između ruskih agenata i članova Trampovog tima. FBI nije mogao da potvrdi da je bilo kontakta između te agencije i Bele kuće o istinitosti napisa.

"Bela kuća jednostavno ne može da pritiska FBI da izdaje saopštenja o istrazi koja je u toku, o predsedniku i njegovim savetnicima", rekao je član Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma demokrata Džon Konjers.

Pribus je ranije za Foks njus izjavio da su ga "visoki zvaničnici obaveštajne agencije" uverili da su navodi o kontaktima sa Rusima tokom kampanje "ne samo preterani, već i pogrešni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track