KONTRACEPCIJA NIJE POMOGLA SUPERPLODNOJ BRITANKI: Iz dva puta rodila četvorke
Foto: Facebook/Kanthan

Super mama

KONTRACEPCIJA NIJE POMOGLA SUPERPLODNOJ BRITANKI: Iz dva puta rodila četvorke

Planeta -

Ema Pauer (30) iz Jorka pre deset godina rodila je blizance Konora i Kajla iako je koristila pilule za kontracepciju.

Kako se to ne bi ponovilo, odlučila se za drugu metodu, ali..."Lekari su rekli da sam sigurno neverovatno plodna i da ne smem da se oslanjam na kontracepciju. U suprotnom, mogla bih ponovo lako da zatrudnim. Džon i ja ne smemo da rizikujemo opet sa blizancima", rekla je posle prvog porođaja Ema koja je muža upoznala na fakultetu.

Uzimala je pilule svaki dan i pazila je da se ne razboli. Kada je sa 19 godina saznala da je trudna bila je u šoku. A još veći šok je doživela kada je saznala da nosi blizance, prenosi Mejl Onlajn.

Posle porođaja koji se desio pre deset godina odlučila je da promeni metodu kontracepcije pa se odlučila za implantate koji kroz ruke u telo unose hormone. Sve je bilo uredu do pre pet godina. Tada se, kaže, osećala neobično slabo pa je posumnjala da je trudna. Uradila je test, a on je bio pozitivan.

"Imala sam krvarenje pa kad sam prvi put otišla na ultrazvuk nisam bila sigurna hoću li tamo videti otkucaje srca" rekla je prisećajući se druge trudnoće. Laknulo joj je, kaže, kada je lekar rekao da je sve u redu, ali se, videvši dva srca, ponovo šokirala. Sve to uprkos implantatima koji su efikasni u više od 99 odsto slučajeva."

Jako sam srećna što imam blizance, iako su oni u oba slučaja bili pravo iznenađenje", rekla je ponosna majka.Po podacima nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije mogućnost rađanja blizanaca dva puta koristeći kontraceptivne metode koje je koristila Ema je jedan prema tri milijarde. Oni tvrde da par za trudnoće može da zahvali svojoj 'superplodnosti'.

Ali, Ema više ništa nije htela da prepusti slučaju pa se pošto rodila Rubi i Džesiku podvrgla sterilizaciji. Ipak, poučeni iskustvom i biologijom roditelji nisu mogli biti sigurni da Ema neće zatrudneti pa je i suprug Džon otišao na vazektomiju. Nikad se ne zna.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track