Tviteraški šamar prve dame Francuske

Tviter šamaranje

Tviteraški šamar prve dame Francuske

Planeta -
Predsednik Oland, koji je u vezi ali ne i u braku sa Valeri Trirveler, javno je podržao svoju bivšu partnerku Segolen Roajal

PARIZ - Nova prva dama Francuske Valeri Trirveler udarila je javni "šamar" bivšoj partnerki predsednika Fransoe Olanda Segolen Roajal, poslavši "tvitovanu" poruku podrške njenom političkom protivniku na parlamentarnim izborima.

Trirveler (47), novinarka koja iza sebe ima dva braka, danas je putem "Tvitera" poželela sreću socijalističkom disidentu Olivijeu Falorniju, koji se sa Roajalovom nadmeće za mesto poslanika zapadnog grada La Rošel, preneo je AFP.

Predsednik Oland, koji je u vezi ali ne i u braku sa Valeri Trirveler, javno je podržao svoju bivšu partnerku Segolen Roajal, poručivši joj da je ona jedina kandidatkinja koja može biti sigurna u njegovu podršku.

Roajalova nije komentarisala najnoviji "tvit" sadašnje Olandove životne saputnice, rekavši da nju interesuje narod La Rošela i da svoju energiju usmerava na glasače, dok je Falorni izrazio "oduševljenje" njenom neočekivanom podrškom.

"Ovo je divna poruka o prijateljstvu, o ličnoj podršci i, naravno, to je jako lepo u okolnostima kada sam na meti mnogih nepravednih napada", izjavio je Falorni.

Liderka Socijalističke partije Martin Obri, koja je danas došla u La Rošel da pruži podršku Segolen Roajal u borbi za poslaničko mesto u drugom krugu parlamentarnih izbora, koji će se održati u nedelju, poručila je da je "Francuska u dovoljno lošoj situaciji da o toj aferi više ne bi trebalo pričati".

"Jedino što nam je važno jeste podrška Fransoa Olanda Segolen Roajal", istakla je ona.

Oland je nekoliko decenija bio u vanbračnoj zajednici sa Segolen Roajal i sa njom ima četvoro dece, a na njenu stranu je stao i kada se 2007. godine kandidovala za predsednika, iako je još od 2005. godine u emotivnoj vezi sa Valeri Trirveler, podseća francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track