TURSKI NOVINAR OŠTRO OPTUŽUJE: Holandija NAMERNO organizovala Srebrenicu s jednim ciljem
Foto: Reuters, Printscreen Twitter

Žestoke reči

TURSKI NOVINAR OŠTRO OPTUŽUJE: Holandija NAMERNO organizovala Srebrenicu s jednim ciljem

Planeta -

Kahraman Hališčelik, dopisnik turske državne televizije Turske (TRT) iz Njujorka, optužio je Holandiju da je namerno organizovala Srebrenicu.

Naime, turski novinar napisao je na Tviteru kako se dosad, mislilo da Srebrnica nije namerno organizovana.

"Mislili smo sve ovo vreme da Srebrnica nije namerno organizovana. Sada je jasno da su Holanđani nameravali da Evropu očiste od muslimana," napisao je Hališčelik.

U međuvremenu, dipolmtski sukob dve zemlje se ne stišava.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Holandija "platiti cenu" za "besramni" postupak s ministrom.

Erdogan je rekao da je s razlogom optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, rekavši da bi samo takvi režimi zabranili ministrima inostranih poslova da putuju izvan granica svojih zemalja.

Premijer Holandije Mark Rute revoltiran je zbog reči turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je članove holandske vlade nazvao fašistima pošto su odbili da daju dozvolu za sletanje aviona turskog šefa diplomatije Mevluta Čavušoglua.

Ulazi i izlazi u holandsku ambasadu u Ankari i konzulat u Istanbulu zatvoreni su iz bezbednosnih razloga, saopštio je zvaničnik turskog ministarstva spoljnih poslova.

Pred kozulatom Holandije u Istanbulu od jutros kampuju ljuti demonstranti, koji su čak nakratko skinuli zastavu Holandije sa zgrade i umesto nje stavili tursku zastavu.

Vlada Holandije odbila je da izda dozvolu za sletanje aviona Čavušoglua koji je nameravao da nastupi na mitingu turske zajednice u Roterdamu. Holandske vlasti su navele da je to "pretnja javnom redu i bezbednosti“. I nekoliko drugih evropskih gradova zabranilo je takve mitinge turskih zvaničnika.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track