(FOTO) SVETSKI RAT NA TVITERU! Turski hakeri srušili naloge i ostavili OVE poruke
Foto: Printscreen/ Twitter

Sajber napad

(FOTO) SVETSKI RAT NA TVITERU! Turski hakeri srušili naloge i ostavili OVE poruke

Planeta -

Brojni nalozi na Tviteru, uključujući i naloge organizacija međunarodne pomoći, novinskih agencija i političkih subjekata, hakovala je grupa koja podržava tursku vladu.

Tvitovi na kojima se nalazi kukasti krst, kao i haštag oznake "Nazialmanya" ("NaciNemačka") i "Nazihollanda" ("NaciHolandija"), najverovatnije se odnose na sve veću diplomatsku napetost između Holandije i Turske.

"Vidimo se 16. aprila", poručuje se u tvitovima, što je datum održavanja referenduma u Turskoj, na kome bi građani trebalo da se izjasne da li podržavaju dodeljivanje veće vlasti predsedniku Erdoganu.

Tvitovi takođe sadrže i link ka videu na Jutjubu koji je objavljen 14. marta, a koji sadrži nekoliko klipova sa turskim predsednikom.

Još uvek nije jasno ko stoji iza ovog hakerskog napada.

Hakovani su nalozi agencije Rojters Japan, Forbsa, Bi-Bi-Sija u Severnoj Americi i nemačkog lista Di Velt, kao i nalozi povezani s gradonačelnikom Bordoa i Evropskog parlamenta.

Hakovan je i nalog Raša tudej iz Španije.

Portparol Tvitera rekao je da su oni svesni problema koji je jutros ugrozio izvestan broj naloga i da su brzo locirali izvor koji je, kako navodi, "bio ograničen na aplikaciju treće strane".

"Odmah smo ukinuli sve njegove dozvole", rekao je portparol Tvitera.

(RT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track