Novi zakoni o seksualnom uznemiravanju u Francuskoj

Novi zakoni o seksualnom uznemiravanju u Francuskoj

Planeta -
Od 4. maja na snazi nije nijedan zakon o seksualnom uzmeniravanju, pošto ih je ukinuo Ustavni savet jer su bii nedovoljno precizni i nisu u dovoljnoj meri štitili žene

PARIZ - Francuska ministarka pravde Kristin Tobira izjavila je danas da se nada da će do kraja leta početi da se primenjuju novi zakoni o seksualnom uznemiravanju. Autori novih zakona su Kristin Tobira i nova ministarka za ženska prava, Naža Valo-Belkasem.

Novim zakonima biće zaštićeni svi koji budu seksualno uznemiravani na fakultetima, od stanodavaca ili tokom intervjua za posao. Prema rečima nove ministarke za ženska prava, novim zakonom biće kažnjavani svi koji budu nekog seksualno uznemiravali, ili ga ucenom primoravali na seks, čak i ako to učine samo jednom.

Prema prethodnim zakonima, kažnjavani su bili samo oni koji su u više navrata počinili takve nezakonite radnje. U Francuskoj od 4. maja na snazi nije nijedan zakon o seksualnom uzmeniravanju, pošto ih je ukinuo Ustavni savet, jer su, kako je navedeno, bii nedovoljno precizni i nisu u dovoljnoj meri štitili žene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track