MERKELOVA ČITALA PLEJBOJ ZBOG DONALDA TRAMPA: Kancelarka detaljno analizirala predsednika SAD
Foto: Rojters 17.3.2017

Nemačka preciznost

MERKELOVA ČITALA PLEJBOJ ZBOG DONALDA TRAMPA: Kancelarka detaljno analizirala predsednika SAD

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel čitala je intervju sa Donaldom Trampom u Plejboju, pre njenog prvog zvaničnog sastanka sa američkim presednikom, izjavio je jedan nemački zvaničnik.

Prvi sastanak licem u lice između dva lidera održan je u Beloj kući prošle nedelje a trebalo je da potvrdi odnose SAD i Nemačke u NATO-u.

Čitav događaj obeležio je manji incident kada Donald Tramp nije pružio ruku Merkelovoj o ovalnoj sobi Bele kuće, mada je PR američkog predsednika rekao da nije čuo od gomile fotografa da ga je pozvala da se rukuju.

Nemački zvaničnik ispričao je Rojtersu uoči posete da se Merkelova pripremala intezivno za sastanak sa Trampom. Kancelarka je gledala govore i studirala intervjue Trampa, uključujući i onaj iz 1990. godine u časopisu Plejboj. U tom intervjuu je Tramp izneo niz ideja koje trenutno pokušava sprovede.

Tim Merkelove je takođe analizirao interakcije Trampa sa drugim liderima kao što su Tereza Mej, premijer Japana Šinzo Abe i kanadski premijer Džastin Trudo.

"Moramo biti spremni na činjenicu da on ne voli da sluša dugo, da preferira jasne stavove i ne želi da se upušta u detalje", izjavio je visoki nemački zvaničnik za agenciju prošle nedelje.

(Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track