MULTIMILIJARDER MU ISPUNJAVA NAJVEĆU ŽIVOTNU ŽELJU: Stiven Hoking putuje u svemir!
Foto: Reuters

Ovo nikada nije ni sanjao

MULTIMILIJARDER MU ISPUNJAVA NAJVEĆU ŽIVOTNU ŽELJU: Stiven Hoking putuje u svemir!

Planeta -

Poznatom britanskom naučniku Stivenu Hokingu ispuniće se jedna od najvećih životnih želja – ići će u svemir! Mesto u svemirskom brodu firme Virdžin galaktik 75-godišnjem naučniku ponudio je multimilijarder Ričard Brenson.

Hoking je za poznatu TV emisiju Dobro jutro, Britanijo rekao da nikada nije ni sanjao o tome da će biti sposoban da ode u svemir.

Međutim, kada mu je Ričard Brenson ponudio mesto u novom svemirskom brodu Virdžin spejsšip, najpoznatiji fizičar današnjice odmah je pristao, piše Indipendent.

"Pošto mi je moje troje dece donelo veliku radost i zadovoljstvo u životu, mogu vam reći da će me odlazak u svemir učiniti srećnim čovekom“, priznao je Hoking.

Letelica Virdžin spejsšip predstavljena je prošle godine u Centru za istraživanje svemira "Mohavi" u Kaliforniji. Hoking je brodu smislio naziv, i tada je na Tviteru napisao da bi bio "ponosan kada bi leteo njime“.

Branson je ranije najavio da će njegov novi brod odvesti ljude na ivicu svemira. Iako jedna karta košta 250.000 dolara, gotovo hiljadu ljudi se prijavilo za svemirske letove koje planira Virdžin galaktik.

(Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track