Najnovije vesti

LE PENOVA U POSETI RUSKOM PREDSEDNIKU: Putin predstavlja novu viziju sveta!
Foto: Reuters

Brani saradnju slobodnih naroda

LE PENOVA U POSETI RUSKOM PREDSEDNIKU: Putin predstavlja novu viziju sveta!

Planeta

Šefica francuske ekstremne desnice Marin Le Pen rekla je danas u Moskvi posle sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da on predstavlja "novu viziju multipolarnog sveta".

"Ja banim multipolarni svet i ja branim saradnju između slobodnih naroda. Mislim da Putin takođe predstavlja takvu viziju sveta", rekla je Le Pen na konferenciji za novinare u Moskvi.

 

Le Pen je ocenila da je "svet Vladimira Putina, svet Donalda Trampa u SAD, svet gospodina Modija (indijski premijer Narendra Modi) u Indiji" svet sa kojim ona deli "viziju saradnje umesto dosadašnjeg potčinjavanja i ratnohuškačke politike koja je najbolje predstavljena kroz EU".

 

 

Putin je ranije danas na sastanku s Le Pen rekao da Rusija ne želi da utiče na izbore u Francuskoj, ali da ima pravo da održava kontakte sa tamošnjim političarima.

 

Le Pen, koja je u poseti Rusiji na poziv ruskih poslanika, rekla je da Francuska i Rusija imaju veoma jake kulturne, ekonomske i strateške veze, i naglasila značaj sastanka imajući u vidu pretnju terorizma.

 

(Beta)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

VESTI KURIR TV 24.03.2017

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...