STRUČNJACI NAJAVILI DOLAZAK NOVE PLANETE U NAŠ SUNČEV SISTEM: Stiže već u oktobru ove godine?
Foto: Shutterstock

Spekulacije

STRUČNJACI NAJAVILI DOLAZAK NOVE PLANETE U NAŠ SUNČEV SISTEM: Stiže već u oktobru ove godine?

Planeta -

Mnogo se pričalo o planeti Nibiru, odnosno Planeti devet ili Planeti X kako se još naziva.

Kako navode mnoge vesti, knjige i objave, tamo negde van granica našeg Sunčevog sistema postoji enormna planeta koju mnogi nazivaju Nibiru.

Rečeno je da će njen dolazak u naš Sunčev sistem sa sobom doneti i kataklizmične posledice. Koja je stvarna istina o planeti Nibiru? Da li takva planeta zaista postoji? Ili je Nibiru i njen dolazak 2017. godine samo još jedna raširena teorija zavere?

Zaharija Sičin opisuje Nibiru kao dvanaestu planetu po sumerskoj kosmologiji. Nibiru je dom vanzemaljskoj rasi po imenu Anunaki, ekstremno razvijenoj vanzemaljskoj civilizaciji.Nibiru se takođe naziva i Marduk i približava se našem Sunčevom sistemu sa ekstremnom orbitom u smeru kazaljke na satu.

Interesantna je činjenica da postoji dosta članaka koji diskutuju o „mogućnosti“ postojanja planete sa sličnim karakteristikama na najdaljim granicama našeg Sunčevog sistema.

Japanski naučnici su 2008. godine izjavili da bi po njihovim proračunima trebalo da postoji „neotkrivena“ planeta na udaljenosti od 100 astronomskih jedinica, veličine i do dve trećine planete Zemlje.Ovi i još mnogi drugi proračuni podržavaju hipotezu postojanja planete Nibiru tj. Planete X.Agencije za vesti širom sveta su bile vrlo zainteresovane za misteriozno nebesko telo koje usko prati granice našeg Sunčevog sistema.

Vašington post je objavio: „Nebesko telo koje potencijalno doseže veličinu Jupitera, a može biti toliko blizu Zemlje da bi bila deo njenog Sunčevog sistema, pronađeno je u smeru sazvežđa Orion putem orbitirajućeg teleskopa na SAD-ovom infrared astronomskom satelitu.

„Sve što vam možemo reći je da ne znamo šta je to,“ navodi Geri Nugebauer, glavni naučnik zadužen za taj satelit.Jues njuz vorld riport tvrdi da postojanje Planete X ili planete Nibiru, objavljujući članak u kojem se navodi: „Obavijena sunčevom svetlošću, misteriozno kačeći orbite Urana i Neptuna, je neviđena sila za koju naučnici smatraju da je Planeta X, deseti stanovnik Zemljinog nebeskog komšiluka.

Prošle godine je infrared astronomski satelit kružeći polarnom orbitom udaljenom 560 milja od zemlje, otkrio toplotu sa objekta udaljenog 50 milijardi milja koji je sada predmet mnogih nagađanja.“Takođe, u članku koji je objavio Njuzvik, NASA je otkrila da je moguće postojanje desete planete koja orbitira oko našeg Sunca. Po rečima NASA-inog istraživačkog naučnika Džona Andersona, Planeta X možda i jeste tamo negde ali ni blizu našim planetama.

Članak u Njuzviku navodi: „Ukoliko je u pravu, dve od najintrigantnijih slagalica svemirske nauke može biti rešeno: šta je prouzrokovalo misteriozne nepravilnosti u orbitama Urana i Neptuna u 19. veku i šta je prouzrokovalo izumiranje dinosaurusa pre 26 miliona godina?“Kao što možemo videti, bilo je dosta izveštaja koji svedoče o postojanju planete Nibiru tamo negde u svemiru. Možda najpoznatiji od njih je nastao 2016. godine kada su dva stručnjaka sa Instituta za tehnologiju u Kaliforniji izjavila da su pronašli dokaze o postojanju takve planete iza Plutonove orbite.

U januaru 2016. godine Majkl Braun i Konstantin Batigin sa Instituta za tehnologiju u Kaliforniji u Pasadeni su predložili da je moguće postojanje ogromne planete zaslužno za nerpavilno kretanje ledenih svetova lociranih iznad Neptunove orbite.Naučnici veruju da je neobično i čudno kretanje objekata na spoljašnjim delovima Sunčevog sistema najbolje objašnjeno postojanjem anomalne orbite ogromne planete koju naučnici nazivaju Planetom devet ili Planetom X.

Kako navodi penzionisani astrofizičar sa Univerziteta u Luizijani, Danijel Vitmajr, Nibiru ili Planeta X je stvarna i predstavlja povratni nebeski fenomen koji preti da uništi planetu Zemlju.Objavljeno istraživanje predstavljeno Mesečnom Oglasniku od Kraljevskog astronomskog društva navodi da planeta nalik planeti Nibiru može prouzrokovati i već je prouzrokovala masovna uništenja na planeti Zemlji u dalekoj prošlosti.

Profesor Vitmajr je prvobitno diskutovao o toj planeti i njenoj povezanosti sa masovnim uništenjima na Zemlji u članku iz 1985. godine objavljenom u časopisu Nature.Danas, autor Dejvid Mid veruje da će Nibiru ili planeta sa sličnim karakteristikama stići u naš Sunčev sistem ove godine i možda se čak sudariti sa Zemljom u oktobru, nakon što je privuče sila gravitacije „binarne zvezde“ koja je blizanac našeg Sunca – ali o kojoj ne postoji nijedan dokaz.

Gospodin Mid navodi da je tu planetu teško uočiti zbog ugla pristupa.Tokom pisanja teksta za Planet X News, Mid je izjavio: „Ovaj sistem, naravno, nije u ravni sa elipsom našeg Solarnog sistema, ali nam se približava pod kosim uglom i to sa našem Južnom polu, a u naš Sunčev sistem će ući u oktobru ove godine. To otežava naša posmatranja, osim ako se ne leti iznad Južne Amerike na velikoj visini sa odličnom kamerom.“

Neki čak imaju mišljenje da Nibiru šalje „čestice plazmatične energije“ kroz naš Sunčev sistem.Iako postoje pojedine naučne indikacije da planeta sa sličnim specifikacijama zaista postoji, naučna zajednica se ipak ne slaže da Nibiru postoji.

(Webtribune.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 28.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track