Uhapšen poslednji učesnik napada na metro u Tokiju

Tokio

Uhapšen poslednji učesnik napada na metro u Tokiju

Planeta -
U napadu gasom sarinom u tokijskom metrou u martu 1995. poginulo je 13 osoba dok ih je 5.500 povređeno

TOKIO - Policija u Tokiju uhapsila je danas osobu za koju se sumnja da je poslednji odbegli član zloglasne sekte Aum odgovorne za napad gasom sarinom u tokijskom metrou 1995. godine, javila je japanska TV stanica HNK.

"Policija je uhapsila jednog čoveka za koga se veruje da je Katsija Takahaši iz sekte Aum, u blizini jednog manga kafea u kvartu Ota u Tokiju", navodi se u izveštaju te televizije.

"Ta osoba je priznala da je Katsija Takahaši", dodaje se u izveštaju. Početkom meseca, policija je pronašla još jednog člana sekte Aum koji je takođe bio u bekstvu 17 godina. Reč je o Naoko Kikući, 40-godišnjoj ženi, koja je uhapšena u Sagamihari, gradu zapadno od Tokija.

Zajedno sa Makoto Hirata, koji se predao policiji u januaru, Takahaši i Kikući su bili troje jedinih članova sekte Aum koji su uspeli da pobegnu policiji nakon napada u metrou.

U napadu gasom sarinom u tokijskom metrou u martu 1995. poginulo je 13 osoba dok ih je 5.500 povređeno. Ta sekta je takođe izvršila napad tim smrtonosnim gasom godinu dana ranije i na grad Matsumoto kada je poginulo osam osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track