(VIDEO) UŽASNA SUDBINA MALE IZABELE (6): Oteli su je iz kreveta, a pronašli u pustinji u Arizoni!
Foto: Printscreen Facebook

Nestala kao mala Medlin

(VIDEO) UŽASNA SUDBINA MALE IZABELE (6): Oteli su je iz kreveta, a pronašli u pustinji u Arizoni!

Planeta -

Policija u američkom Tusonu pronašla je posmrtne ostatke šestogodišnje Izabela Kalis koja je nestala slično kao i Medlin Mekejn.

Devojčica je nestala je iz svoje spavaće sobe pre pet godina, i za njom je pokrenuta potraga u koju je bilo uključeno hiljade policajaca. Njeni posmrtni ostaci pronađeni pre mesec dana u pustinji u Arizoni, ali su forenzičari uspeli da tek sada da ih identifikuju.

Slučaj njenog nestanka imao je puno sličnosti sa nestankom trogodišnje Medlin, koja je nestala iz odmarališta u Portugalu pre gotovo 10 godina. Šef policije u Tusonu Kris Magnus rekao je da Izabelino telo nije slučajno pronađeno, ali se još ne zna kako je umrla.

"Očito da ovo nije završetak koji smo priželjkivali i kojem smo se nadali, ali ovo nije kraj ovog slučaja. Intenzivno radimo na njemu, kao što bismo na svakom slučaju koji uključuje smrt deteta", rekao je šef policije.

On nije želeo da otkrije previše detalja o pronalasku mrtve devojčice zbog istrage koja je u toku. Izabel je poslednji put viđena 20. aprila 2012. godine, kada je imala šest godina. Njen nestanak prijavio je otac kada je ujutro nije zatekao u sobi.

Policija nikada nije imenovala moguće osumnjičene za nestanak, već samo da su pronašli 'sumnjive okolnosti oko moguće tačke ulaska u kuću'. Članovi porodice rekli su da su je poslednji put videli u njenoj spavaćoj sobi noć pre nestanka.

Kasnije je utvrđeno da je prozor bio otvoren, a zaštitna ograda prozora uklonjena sa spoljnje strane. Jedna komšinica je rekla da je oko 6.30 sati na dan nestanka čula lavež pasa i muške glasove ispred prozora Izabeline sobe. Istraga je pokazala da je otmičar točno znao gde se šta nalazi u kući.

Nakon mesec dana slučaj je dobio potvrdu da je reč o otmici.

Policija i dobrovoljci tragali su za devojčicom, i posle 18 mjeseci od njenog nestanka. Šef policije je izjavio da su tada istraživali čak 2.200 tragova u slučaju. Porodica se zahvalila svima koji su tragali za njihovom ćerkicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track