Najnovije vesti

VIDEO EVROPLJANI SE OBRUKALI, NIŠTA JE SUIS SANKT PETERSBURG: Samo Izrael bio u bojama ruske zastave
Foto: Twitter/Charlotte Dubenskij

Dvostruki standardi

VIDEO EVROPLJANI SE OBRUKALI, NIŠTA JE SUIS SANKT PETERSBURG: Samo Izrael bio u bojama ruske zastave

Planeta

Četrnaestoro poginulih, a 48 povređenih u, kako se sumnja, napadu bombaša-samoubice u metrou u Sankt Peterburgu, ali evropski gradovi ne "svetle" u bojama ruske zastave.

Činjenicu da evropskoi gradovi nisu izrazili solidarnost koju inače iskažu u sličnim situacijama, nisu zanemarili neki radoznali korisnici mreže Tviter koji su pitali da li će Pariz, Berlin, London i druge zapadne prestonice odati poštu žrtvama napada u Rusiji kao što su nakon nekoliko terorističkih napada u Evropi.

Mnogi svetski lideri izrazili su saučešće onima koju su pogođeni napadom, ali u ponedeljak uveče nijedna znamenitost nije zasijala bojama ruske zastave, iako su neke kreativci na mrežama pokušali to da "isprave".

Nemačka Brandenburška kapija ima istoriju iskazivalja solidarnost sa zemljama nakon sličnih napada u Parizu, Briselu, Londonu, Orlandu, Istanbulu, Nici i Jerusalimu, kako piše "Berliner cajtung", ali je jedan predstavnik Nemačke novinske agencije rekao je da znamenitost nije u ruskim nacionalnim bojama jer Sankt Peterburg nije partner grada Berlina, a "izuzeci treba da se prave samo u izuzetnim slučajevima".

Izrael je, međutim, izrazio svoje saučešće i solidarnost sa žrtvama osvetlevši gradski parlament u Tel Avivu bojama ruske zastave.

(Sputnjik Srbija)

7 najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...