(VIDEO) ONE SU STVARNO IMALE PETLJU: Ove žene su smele ono što mnogi muškarci nisu ni pomišljali
Foto: AP

Najhrabrije

(VIDEO) ONE SU STVARNO IMALE PETLJU: Ove žene su smele ono što mnogi muškarci nisu ni pomišljali

Planeta -

Tokom godina bilo je dosta hrabrih žena čije akcije su promenile istoriju i čija priča o hrabrosti je bila izvor inspiracije za milione.

Ovo su neke od najhrabrijih žena u istoriji.Jovanka Orleanka

Ona je jedna od najhrabrijih žena u istoriji. U vreme kada se engleska vojska spremala da napadne Francusku, Jovanka Orleanka okupila je francuske trupe i odvela u neverovatnu pobedu kod Orleansa. Ona je verovala da joj je Bog dao zadatak da pobedi Britance i borila se u bitki, promenivši istoriju zauvke.

Elizabeta I

Opisana je kao hrabra, inteligentna, lukava i diplomata. Jedno je sigurno, ona je vodila Englesku da postane najdominantnija zemlja na svetu u to vreme. Zbog njene hrabrosti i liderstva Engleska se transformisala siromašne zemlje sa malo kontakata sa spoljnim svetom, u jednu od najznačajnijih zemalja u Evropi i svetu.

Aung San Su Ći

Ova žena iz Burme pokazala je izrazitu hrabrost. Ona je bila politički zatvorenik skoro dvadeset godina, ali je zadržala dostojanstvo i liderstvo koje je preokrenulo svet protiv vlade koja ju je držala u ropstvu. Ona je konačno oslobođena 2010. godine, a potom je postala liderka zemlje. Slično kao Nelson Mendela u Južnoj Africi, Su Ći je inspirativna figura koja inspiriše ljude da istraju u borbi za ono što je ispravno.

Helen Keler

Kelerova je ostala gluva, slepa i nema kao dete, a mnogi su verovali da nikada neće postići ništa. Međutim, kada je naučila kako da komunicira nikada nije prestala deljenje svoje mudrosti i misli izazivajući inspiraciju ostatku sveta. Ona je promenila istoriju pružajući inspiraciju za osobe sa hendikepom ali i bez njega. Ona je pokazala da ne postoji nikakva prepreka koja je suviše visoka kako bi se ostvarili ciljevi i snovi. Kelerova je svoj život provela pišući knjige, predavanja i edukujući svet da osobe sa invaliditetom i dalje mogu biti korisne za društvo. Hrabrost je jedna od karakterističnih crta koje je Kelerova morala da ima da bi se istrajala kroz mrak i svetlost.

Amelija Earhart

Ona je prva žena koja je sama preletela Atlantski okean. Ovo je bio izuzetno hrabar čin, a njena snaga i hrabrost inspirisale su legije žena. Dok je letela nebom ona je pomerila granice onoga što žene veruju da mogu da ostvare. Nakon nje, ogroman broj žena je bio inspirisan ovim pionirskim pokušajem. Earhartova je pokušala da leti širom sveta, ali je njen avion nestao i niko ne zna šta se desilo sa njom. Ipak njena sposobnosta i postignuća i dalje inspirišu žene, čak i danas.

(Cityofthebrave.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track