VIDEO JEZIVO OSTRVO NA KOJE SE NIKO NE USUĐUJE DA ODE: U njegovom IMENU krije se zastrašujuća istina
Foto: Printscreen/ Youtube

Strah je oravdan

VIDEO JEZIVO OSTRVO NA KOJE SE NIKO NE USUĐUJE DA ODE: U njegovom IMENU krije se zastrašujuća istina

Planeta -

Ostvro zmija ne zove se tako bez razloga.

Ovo jezivo ostrvo dom je jednoj od najsmrtonosnijih vrsta zmija na svetu, zlatne zmije čiji otrov praktično otapa ljudsko meso. Ostrvo je udaljeno od obale Sao Paola nekih 32 kilometra.

Procenjuje se da se na ostrvu nalazi oko 4.000 ovih zmija, koje se uglavnom hrane pticama. Ljudi na ostrvu uopšte ne žive, tamo nema nikoga, a na njemu se nalazi samo jedan svetionik sagrađen u 19. veku. Brazilska vlada strogo je zabranila posetu ostrvu uz jedan izuzetak – na njega svakih nekoliko godina mogu da dođu naučnici i biolozi koji se bave proučavanjem zmija.

Svi ostali koji pokušaju da dođu na ostrvo brazilska vlada kažnjava visokim novčanim kaznama. Bilo je čak i pokušaja da se zmije istrebe sa ostrva i to paljenjem čitavog ostrva ali nije im uspelo.

Na ostrvo povremeno dolaze krivolovci u lov na zlatne zmije čija cena na crnom tržištu doseže do neverovatnih 30.000 dolara. Naime, farmaceutska industrija veruje kako se otrov ovih smrtonosnih otrovnica može iskoristiti pri lečenju bolesti srca, krvnih ugrušaka ili čak kao lek protiv raka.

Foto: Printscreen/ Youtube
Foto: Printscreen/ Youtube

Za ostrvo postoji i jedna legenda o zakopanom blagu. Ser Tomas Kavendiš je bio poznati engleski istraživač iz 16. veka koji je svoj plen s putovanja sakrio negde u blizini brazilske obale kako bi ga zaštitio od progonitelja. Blago nikada nije pronađeno, a pretpostavlja se da ga je sakrio upravo na ostrvu zmija, i da blago još uvek čeka svog vlasnika.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track