TRAMP I MEJOVA PRIČALI O PUTINU: Veze sa Asadom nisu u interesu Rusije, prekinite ih!
Foto: Reuter

Ne odustaju

TRAMP I MEJOVA PRIČALI O PUTINU: Veze sa Asadom nisu u interesu Rusije, prekinite ih!

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej složila se u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom da još uvek postoji mogućnost da uveri Rusiju da prekine veze sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom, objavila je kancelarija britanske šefice vlade.

"Premijerka i predsednik složili su se da postoji prostor da se uveri Rusija da savezništvo sa Asadom nije više u njenom strateškom interesu", rekla je PR Tereze Mej.

"Složili su se da poseta američkog državnog sekretara Reksa Tilersona Moskvi ove nedelje daje mogućnost da se učini napredak prema rešenju koje će doneti trajni politički dogovor".

Tilerson bi ove nedelje trebalo da posetiti Moskvu, a Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel, s kojom je američki predsednik takođe telefonski razgovarao u ponedeljak, složili su se da je poseta prilika da se učini napredak prema rešenju, rekla je portparolka.

Ona je takođe objasnila da su Tramp i Mej naglasili važnost da međunarodna zajednica, uključivši Kinu, učini pritisak na Severnu Koreju da se ograniči opasnost koju ona predstavlja.

Portparolka Tereze Mej kao i ranije Bela kuća rekli su da je Tramp zahvalio Mejovoj i Merkelovoj na njihovoj podršci nakon prošlonedeljnog američkog napada na sirijsku vojnu bazu iz koje su navodno poleteli avioni koji su ranije prošle nedelje izvršili hemijski napad.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track