ERIK TRAMP: Moj otac se ne plaši Putina!
Foto: Reuters

Na strani tate

ERIK TRAMP: Moj otac se ne plaši Putina!

Planeta -

Odluka predsednika SAD Donalda Trampa da lansira krstareće rakete na vazduhoplovnu bazu Šajrat u Siriji kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem u gradu Idlibu na severu Sirije dokazuje da ga njegov ruski kolega Vladimir Putin neće "maltretirati", rekao je za Dejli Telegraf sin predsednika SAD Erik Tramp.

Erik je rekao da njegov otac nije uplašen Putinovim pričama o ratu i da neće biti nikog "tvrđeg" od Trampa ukoliko im se "popreče". On je rekao da je njegov otac reagovao napadom delimično i zbog njegove sestre Ivanke Tramp, za koju kaže da je bila užasnuta napadom.

Donald Tramp je, prema Erikovim rečima, takođe bio užasnut prizorima na televiziji, gde je video kako decu kupaju vodom kako bi sprečili da im spadne koža od bojnih otrova. Uprkos tome, kako kaže srednji sin Trampa, predsednik SAD "je veliki mislilac, praktičan, a ne impulsivan", dodavši da je ponosan na svog oca zbog načina na koji je odgovorio na navodni napad hemijskim oružjem i da veruje da zaista promišlja svoje poteze.

"Usput, on (Tramp) je bio protiv bilo kakvih akcija u Siriji pre dve godine. Onda lider (predsednik Sirije Bašar Al-Asad) napadne svoj narod, žene i decu, hemijskim oružjem i onda globalni lider i najjaca super sila (Amerika) mora da reaguje i to smo uradili sa mnogo podrške od naših saveznika i mislim da je to velika stvar", rekao je Erik.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Šta je Tomislav Nikolić poručio studentima koji protestuju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track