MRŠAV UČINAK MAJKE SVIH BOMBI: Evo koliko džihadista je ubijeno ovim oružjem
Foto: Vikipedija

Napad u Avganistanu

MRŠAV UČINAK MAJKE SVIH BOMBI: Evo koliko džihadista je ubijeno ovim oružjem

Planeta -

Broj džihadista Islamske države ubijenih kada su SAD bacile u istočnom Avganistanu do sada najveću nenukleranu bombu, porastao je na najmanje 94, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Avganistanski zvaničnici ranije su objavili da je u udaru američke bombe GBU-43, poznate kao "majka svih bombi", ubijeno najmanje 36 pripadnika te terorističke organizacije.Među avganistanskim zvaničnicima je, ipak, primetno neslaganje oko tačnog broja žrtava.

"Najmanje 92 pripadnika Islamske države ubijena su u bombardovanju", rekao je za AFP guverner okruga Akin Esmail Šinvari istajkavši da nema vojnih i civilnih žrtava. S druge strane, portparol provincije Nangahar Ataulah Kogjani tvrdi da je 90 džihadista poginulo u napadu.

Američka vojska saopštila je 13. aprila da su SAD u napadu na Avganistan bacile do sada najveću nenukleranu bombu, GBU-43, poznatu kao "majku svih bombi". Islamska država demantovala je da je pretrpela bilo kakav gubitak prilikom udara američke najveće nenuklearne bombe na položaje u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track