Najnovije vesti

VOJSKA VENECUELE PRED VELIKI PROTEST OPOZICIJE: Bezuslovno ćemo braniti predsednika Madura
Foto: AP

Opasno

VOJSKA VENECUELE PRED VELIKI PROTEST OPOZICIJE: Bezuslovno ćemo braniti predsednika Madura

Planeta

KARAKAS - Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopes izjavio je, uoči demonstracija opozicije najvljenih za sredu, da vojska potvrđuje svoju bezuslovnu lojalnost predsedniku Nikolasu Maduru, koji je naredio vojnicima da izađu na ulice sa prvim petlovima.

Lopes je potvrdio lojalnost vojske pred nekoliko hiljada članova policije, koji su se okupili ispred predsedničke palate, gde se predesednik Maduro zahvalio pripdanicima vojske i policije na podšci.

Okupljanje je održano nekoliko sati pošto je Maduro izdao naredbu vojsci da bude na ulicama sa prvim petlovima u sredu, za kada je najavljen protest opozicije. Opozicija laže da će to biti najveće demonstracije, nazvavši ih "majkom svih protesta", a istog dana okupiće se i pristalice predsednika Madura.

U Venecueli protivnici predsednika Madura demonstriraju već dve nedelje, a tokom protesta bilo je i sukoba sa policijom, navela je fracuska novinska agencija. Ekonomska kriza u Venecueli izazvala je nestašice hrane, lekova, nerede i pljačke.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...