(VIDEO) MUSLIMAN PEDOFIL PRIZNAO KRIVICU: Brak koji je sklopio BOSANSKI IMAM nije mu pomogao
Foto: Profimedia

Zloupotreba vere

(VIDEO) MUSLIMAN PEDOFIL PRIZNAO KRIVICU: Brak koji je sklopio BOSANSKI IMAM nije mu pomogao

Planeta -

Ausralijanac Mohamed Šakir (34) proglašen je krivim zbog braka sa maloletnom devojčicom (14), koji je sklopljen prošlog septembra.

Šakir je optužen i za seks sa detetom u periodu od 30. septembra i 1. oktobra nakon venčanja, ali je te optužbe sud odbacio.

Prema rečima tužioca Ranjanija Padmanabhana devojka je u lošem stanju i ima pojedinih zdravstvenih problema.

Inače, svadbenu ceremoniju u Nobl Parku, predgrađu Melburna, obavio je tadašnji imam Obrahim Omerdić (61), koji se, takođe, suočava sa optužbama koje se odnose na sklapanje prisilnog braka maloletnice sa starijom osobom, što je u Australiji krivično delo.

Imam Islamskog centra BiH u Melburnu optužen da je devojčicu prisilio na brak. On će novo saslušanje u sudu imati u maju, a tamošnji mediji pišu da bi Omerdić mogao biti prva osoba u Australiji koja je osuđena za organizovanje i sprovođenje u delo prisilnog braka.

Od 2013. australijska policija sprovela je stotinjak istraga oko sklapanja prisilnih brakova, međutim, do sada nijedan slučaj nije završio osuđujućom presudom.

Omerdić je bio imam Islamskog centra Bosne i Hercegovine i džamije u Nobl Parku do ovog skandala, nakon čega je smenjen.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Da li je piletina zaražena salmonelom stigla u Srbiju?

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track