NATO STRAHUJE OD LEPIH RUSKINJA: Evo zašto je Danska u panici zbog FATALNIH tajnih agenata
Foto: Profimedia

Vojnici u strahu

NATO STRAHUJE OD LEPIH RUSKINJA: Evo zašto je Danska u panici zbog FATALNIH tajnih agenata

Planeta -

Služba bezbednosti Danske upozorila je vojnike koji kreću u baltičke države u okviru operacije NATO da budu oprezni kada posećuju barove u Talinu i Tartu zbog rizika od "slatkih zamki" — provokacija ruskih i proruskih žena-agenata.

"Prema ocenama Službe za bezbednost i obaveštajne poslove Danske, verovatnoća agresivnih akcija i pretnji protiv danskih oružanih snaga biće velika", pišu danske novine.

U referatu se navodi da Rusija može da iskoristi metod "slatke zamke" — podvođenje žena radi vrbovanja i diskreditacije vojnika.

Prema mišljenju autora dokumenta, danske vojnike opasnost čeka u barovima prestonice Talina i grada Tartua, koje oni posećuju u slobodno vreme.

Juče je ministar odbrane Danske Klaus Hjort Frederikson na zvaničnoj ceremoniji početka službe međunarodnog bataljona NATO u Estoniji izjavio da strahovi Službe za bezbednost i obaveštajne poslove nisu neosnovani.

"Vojnici se suočavaju sa provokacijama i pokušajima da se diskredituje njihovo prisustvo. Ministarstvo odbrane radi na traženju odgovora na taj izazov", navodi se.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track