(VIDEO) AMERIKANCI SE UBRZANO SPREMAJU ZA SUKOB SA RUSIJOM: Svuda kupuju MiG-ove da bi se spremili
Foto: Reuter 26.04.2017.

Priprema za rat

(VIDEO) AMERIKANCI SE UBRZANO SPREMAJU ZA SUKOB SA RUSIJOM: Svuda kupuju MiG-ove da bi se spremili

Planeta -

Vojska SAD se suočava sa problemima nabavke aviona potencijalnog neprijatelja za obuku svojih posada kako da deluju protiv neprijateljske avijacije, i za to traže pomoć privatnih kompanija.

U kojoj meri je situacija alarmantna pokazuje i podatak sa u nekim slučajevima privatnici uspevaju da američkoj vojsci isporuče izuzetne letelice koje su egzaktna autentična kopija neprijateljskih aviona. Tako je kompanija Er USA, koja je uspela da kupi dva dvosedna školska aviona MiG-29UB, prenosi InoSMI.

"Er USA je avione MiG-29 uvezla direktno iz jedne od bivših sovjetskih republika. Na sve avione su ugrađeni originalni delovi i oprema sovjetske proizvodnje", objavila je ova kompanija na svom sajtu. "MiG-29 kompanije Er USA može da ispunjava zadatke u vazdušnom boju, obezbeđujući odlične mogućnosti za obuku i letačka ispitivanja."

Normalno, postoje i druge firme koje su zainteresovane za ovu trgpovinu. Među njima su Taktikal Er Suport i Draken Internnešenel. Taktical Er Suport ima lovce CF-5 Fridom Fajter, a Draken nudi ceo vozni park od najrazličitijih letelica, od savremenih školskih aviona do MiG-21.U trenucima sreće provatne kompanije nekada mogu da kupe i efikasne avione kao što je Su-27. Firma Prajd Erkraft pomogla je da se u Ukrajini nabave dva ova moćna lovca, namenjena za sticanje nadmoći u vazduhu. Ne zna se gde su ove letelice završile, ali nedavno je jedan Su-27 primećen za vreme školske vazdušne bitke sa F-16 u Nevadi kod vazduhoplovne baze Nelis.

(National Interest)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track