(VIDEO) DOKTOR SMRT ŠIRI POSAO: Prodaje pakete za SAMOUBISTVO za par stotina evra!
Foto: Tvitter/Filip Ničke

Ludilo

(VIDEO) DOKTOR SMRT ŠIRI POSAO: Prodaje pakete za SAMOUBISTVO za par stotina evra!

Planeta -

Vlasnik male pivare Filip Ničke je i vatreni zagovornik prava na dostojnu smrt. 'Doktor smrt' na stranici svoje pivare prodaje i pakete za eutanaziju po ceni od oko 300 evra

Napisao je i priručnik koji je dostupan onlajn, a u kom objašnjava kako se ubiti. On čvrsto veruje da je dostojanstvena i mirna smrt pravo svakog odraslog čoveka.

Lečnik iz Holandije koji je radio u Australiji, bez licence za rad je ostao nakon što suicidalnog pacijenta nije uputio na psihijatriju i i on se ubio. Ničke je pre 20 godina osnovao i organizaciju Egzit Internešenel koja promoviše pravo na dostojnu smrt.

Njegov projekat je , naravno, naišao na žestoke protivnike. Oni se boje kako bi osetljivi pojedinci mogli kupiti njegovi paket umesto da potraže drugačije rešenje za svoju depresiju. Ničke kaže da želi da pomogne svakome ko želi mirno okončati život, uključujući 'depresivne ljude, nemoćne starce i tinejdžere'.

Iako je u Velikoj Britaniji eutanazija zabranjena, Ničke svoj paket sa dodacima prodaje već tri godine i reklamira ga kao 'brz i legalan način da si osigurate mirnu smrt', piše Daily Mail.

(24 sata.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track