ON JE PRIVREMENI DIREKTOR FBI: Dosadašnji Komijev zamenik, umešan u skandal sa Klintonovom
Foto: Reuter 10.05.2017.

U birou više od 20 godina

ON JE PRIVREMENI DIREKTOR FBI: Dosadašnji Komijev zamenik, umešan u skandal sa Klintonovom

Planeta -

Nakon smene Džejmsa Komija, privremeni direktor FBI postao je njegov zamenik Endru Mekejb, koji je takođe upleten u skandal sa Hilari Klinton.

Mekejb je dospeo pod lupu javnosti nakon što je njegova supruga primila novac za svoju političku kampanju 2015. od bliskog prijatelja Klintonove.

Džil Mekejb bila je demokratska kandidatkinja za Senat pre nego je njen suprug postao zamenik direktora FBI. Njena kampanja primila je novac od državne Demokratske stranke i Odbora za političko delovanje na čelu s guvernerom Virdžinije Terijem Mekalifeom, koji je blizak prijatelj porodice Klinton.

Iako je kampanja bila neuspešna, Mekejb je primila ukupno 675.000 dolara od Mekalifea.

Kao zamenik direktora, Mekejb nadgleda sve državne i međunarodne istrage FBI, što znači da je nadzirao i istragu o imejl skandalu Klintonove.

Mekejb je trenutno pod revizijom Ministarstva pravosuđa zbog upletenosti o istrazi zbog povezanosti njegove supruge s bivšom predsedničkom kandidatkinjom.

Službenici FBI izjavili su da njegova upletenost u istragu o Klintonovoj nije sukob interesa jer je kampanja njegove supruge završila pre tog slučaja.

Mekejb radi u FBI skoro 21 godinu. U tom periodu dospeo je do najviših položaja u odeljenjima za borbu protiv terorizma i nacionalnu bezbednost.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track