ORGANIZACIJA OPASNIJA OD ISLAMSKE DRŽAVE POSTOJI U SRCU SAD: Ovo je šokantno otkriće Noama Čomskog
Foto: Beta AP

Neočekivano

ORGANIZACIJA OPASNIJA OD ISLAMSKE DRŽAVE POSTOJI U SRCU SAD: Ovo je šokantno otkriće Noama Čomskog

Planeta -

Američki lingvista i filozof Noam Čomski rekao je da je američka Republikanska stranka "najopasnija organizacija u ljudskoj istoriji", piše Independent.

I sam je priznao da takva izjava zvuči poprilično pretjerano, ali dodao je da je to istina. Potom ga je novinar BBC-ja Evan Dejvis pitao je li Republikanska stranka gora od terorističke organizacije Islamske države, na šta mu je Čomski odgovorio kontrapitanjem: "Da li je Islamska država posvećena uništavanju perspektive za postojanje ljudskog roda?" Cilj im je uništenje ljudskog roda Čomski je prozvao Republikansku stranku zbog toga što ne radi ništa po pitanju klimatskih promena. Po njemu, ne samo da ne rade ništa već stanje samo pogoršavaju.

Prozvao ih je zbog podržavanja proizvodnje fosilnih goriva, ne pružanja pomoći državama u razvoju, smanjenju regulacije za smanjenje ispuštanja gasova staklene bašte.

"Ako su to posledice njihovog delovanja, to je vrlo opasno", rekao je Čomski koji je ranije davao izjave da su Republikanci posvećeni cilju da unište ljudski rod na Zemlji. Smatra da će izbor Donalda Trampa biti gori za svet nego za SAD.

Najvažniji aspekt izbora Donalda Trampa, a to nije samo Tramp nego cela Republikanska stranka, je njihova razlika u stavovima o klimatskim promnama sa ostatkom sveta", rekao je Čomski i objasnio da je to ključna tema i egzistencijalna prijetnja. "SAD su po tom pitanju jedinstveni u svetu. Ne samo da odbijaju učestvovati u pokušajima da se nosimo sa posledicama klimatskih promena, već smo posvećeni tome da potkopavaju te napore", kazao je Čomski i upozorio da nije jedini Tramp koji tako razmišlja već su svi kandidati u predizborima Republikanske stranke govorili da se klimatske promene "možda i događaju", ali da oni oko toga ništa neće poduzeti.

(Večernji)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 11 THAAD - novo oružje američke mobilne protivraketne odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track