(VIDEO) OVO JE PRAVI ZATVOR IZ PAKLA: Čuvari u njega ne smeju da uđu, red održavaju ROBIJAŠI
Foto: AP

Opasno po život

(VIDEO) OVO JE PRAVI ZATVOR IZ PAKLA: Čuvari u njega ne smeju da uđu, red održavaju ROBIJAŠI

Planeta -

Zatvor je sagrađen za 800 zatvorenika, ali unutra se nalazi više od 2500 hiljade kriminalaca.

Penal de Ciudad Barrio zatvor je u San Salvadoru, glavnom gradu Salvadora. Ali, to nikako nije zatvor kao neki drugi.

Napravljen je posebno i isključivo za članove bande MS-13 (Mara Salvatrucha), koja je toliko opasna i zloglasna po ubistvima, mučenjima i brutalnim osvetama da im je dozvoljeno da sami vode sopstveni zatvor.

Uprkos tome, ovo je zatvor maksimalne sigurnosti. Sagrađen je za 800 zatvorenika, ali u njemu se nalazi više od 2500 kriminalaca, svi su pripadnici bande MS-13.

Zatvor se čuva spolja, ali unutra nema nijednog čuvara – niko se unutra ne sma da usudi da uđe. Jedini koji se usudio je fotograf Adam Hinton koji je unutra napravio neverojatne fotografije. Zatvorenici zatvor vode poput malog grada – imaju svoju pekaru, radionice u kojima izrađuju nameštaj i igračke, a čak su organizovali i bolnicu.

"Većina zatvorenika su iz Bariosa ili udžerica. U Salvadoru su to mesta bez ikakve nade i mogućnosti, tako da je jedina realna opcija koja tim mladićima preostaje su bande. Ako ih vlasti uhvate, završe na ovakvom mestu i bukvalno zaborave na njih. Svaki zatvorenik tamo se tako oseća", rekao je Hiton za Independent.

Hintona je u zatvor pozvao vođa bande, koji iz zatvora vodi 'poslove' svoje bande – sve što članovi na slobodi rade, rade samo uz njegov blagoslov.

(Express.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trubači zapalili zatvor, osuđenici pali u sevdah!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track