TOLIKO OD DIJALOGA SA KIMOM: Predsednik Južne Koreje najavio da je rat vrlo izvesna opcija!
Foto: Reuters

Napeto

TOLIKO OD DIJALOGA SA KIMOM: Predsednik Južne Koreje najavio da je rat vrlo izvesna opcija!

Planeta -

Predsednik Južne Koreje Mun Dže-In upozorio je na „veliku verovatnoću“ za izbijanje vojnih sukoba duž granice sa Severnom Korejom.

„Živimo u realnosti u kojoj postoji velika verovatnoća za izbijanje vojnih sukoba duž sporne pomorske granice kod korejske zapadne obale ili duž kopnene granice koja razdvaja dve zemlje“, rekao je Mun, prenela je agencija AFP.

Novoizabrani predsednik Mun je to rekao tokom posete Ministarstvu odbrane. On se tokom kampanje zalagao za dijalog sa Severnom Korejom.

Ministarstvo Južne Koreje za ujedinjenje saopštilo je ranije da je njihov stav da bi trebalo da se otvore linije komunikacije sa Severnom Korejom.

„Naš osnovni stav je da bi linije komunikacije između Severne i Južne Koreje trebalo da budu otvorene. Ministarstvo za ujedinjenje je razmatralo različite opcije, ali ništa još nije odlučeno“, rekao je portparol Ministarstva Li Duk Haeng, dodavši da vlasti Južne Koreje svakog dana odlaze do kancelarije za komunikaciju u Panmundžomu na granici dve zemlje, kako bi videli da li ima odgovora iz Pjongjanga.

Komunikacione kanale između dve zemlje presekla je Severna Koreja u februaru 2016. godine, rekao je Li.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track