Prijavite boravak u Crnoj Gori
Foto: Jelena Obradović

Apel CG vlasti

Prijavite boravak u Crnoj Gori

Planeta -
Kontrola prijave boravka vrši se na svim graničnim prelazima, što znači da obuhvata putnike koji putuju svim vrstama prevoza - avionom, automobilom, vozom, brodom...

PODGORICA - Stranci su po dolasku u Crnu Goru obavezni da policiji prijave svoj boravak, a ukoliko su u pitanju turisti, onda su izdavaoci smeštaja, kod kojih turisti borave, dužni da ih prijave, naveli su u zajedničkom saopštenju.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Uprava policije i Sektor granične policije Crne Gore.Privredno društvo, preduzetnik i lice kojem stranac sa boravkom do 90 dana dolazi u posetu i kojem obezbeđuje smeštaj duže od 24 časa obavezan je da policiji podnese prijavu i odjavu boravišta stranca, u roku od 12 časova od časa dolaska odnosno odlaska stranca, navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima Crne Gore službenici Uprave policije, Sektora za graničnu policiju u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli vrše kontrole u sklopu kojih se vrši i provera zakonitosti boravka stranaca na teritoriji Crne Gore.

U saopštenju se podseća da ulaz, izlaz i boravak stranaca u Crnoj Gori propisan Zakonom. Kontrola prijave boravka se vrši na svim graničnim prelazima, što znači da obuhvata putnike koji putuju svim vrstama prevoza (avionom, automobilom, vozom, brodom..)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track