PRIČA OVE ŽENE ŠOKIRALA JE SVET: Pojela sam svoju bliznakinju!
Foto: Youtube Printscreen

Luda ispovest

PRIČA OVE ŽENE ŠOKIRALA JE SVET: Pojela sam svoju bliznakinju!

Planeta -

Uvek je slutila da zbog nečega zaslužuje da ima bliznakinju, da bi saznala da ju je i imala...

Poznata japanska novinarka Minami Funakoši opisala je proces u Ozzyju tokom kog je saznala da je mogla da ima sestru bliznakinju, navođenjem svog medicinskog dosijea sa porođaja. Rođena 11. juna 1992. u Ašikagi u Japanu, teška 2.980 grama, duga 52 centimetra... I tu je nastao problem. Majka joj je tvrdila dok je bila mala devojčici da je i ona vakcinisana protiv japanskog encefalitisa, samo što tome nije bilo traga u dokumentaciji. Deo dokumentacije se zagubio.

A vremenom je sve više sumnjala da majka nešto krije od nje. Možda i zato što je u horoskopu bila u znaku blizanaca, čime je bila opsednuta. Fred i Džordž iz Hari Potera i sve slične stvari postale su gotovo glavni, singularni cilj života. Otkad zna za sebe, pamti da je uvek čeznula za bliznkinjom. Svakog rođendana govorila je roditeljima da želi sestru bliznakinju, a dobijala bi barbiku. Do svog 12. rođendana postala je dovoljno razumna da shvati da bliznakinju nikada neće dobiti.

"Pa ipak sam žudela za svojom izgubljenom polovinom koja bi sa mnom preskakala konopac i zagrlila me ako bih pala i ogrebala koleno", opisivala je kako se osećala. U takvom raspoloženju dočekala je sparan dan 11. juna 2004., kad su pred nju doneli tortu sa 12 svećica. "Poželi želju!", oduševljeno su tražili od nje.

"Zavikala sam: 'Želim bliznakinju!' A majka je počela da se smeje i potom sasvim uzdrmala moj tinejdžerski um. 'Ti si zapravo i imala bliznakinju dok si još bila u mom trbuhu', objasnila mi je. Nešto što sam bila uverena da je nemoguće, postalo je istina, kao da sam to oduvek znala", pisala je dalje. A onda ju je majka potpuno pomela, rekavši: "Naprosto si je pojela."

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

Zašto odmah nije tražila od majke objašnjenje, Funakoši je rekla da se plašila da će joj majka potvrditi, da će reći da je ubica. Opisala je kako je narednih godina živela tako da bi joj u različitim situacijama, bilo da se kupa ili da gleda kroz prozor, odjednom padalo na pamet da je ubila svoju bliznakinju, da ju je pojela. Mogla je da zamisli sebe nekoliko nedelja staru kako pluta u materici uz sestru, kako joj se približava i odjednom – gulp – i proguta je.

Tek osam godina kasnije, na studijama u SAD-u, počela je da pretražuje po internetu izraz "iščezli blizanac". Saznala je da se događa da fetus jednog od blizanaca prestane da se razvija, bilo od slabe pričvršćenosti za placentu, zbog abnormalnog razvoja, ili bilo koje kobne hromozomske anomalije. "Zatvorila sam oči i odahnula. Moja bliznakinja je umrla od biološke loše sreće", osetila se spašenom. Onaj preživeli fetus u tom slučaju naprosto apsorbuje prvog, "pojede ga", i nastavi da se razvija u dete.

Sledećeg dana nazvala je majku i napokon je pitala šta se dogodilo. Tada je saznala da je majka bila u osmoj nedelji trudnoće kad su na ultrazvuku uočili dva embriona, ali i to da je samo jednome od njih kucalo srce. "Mogla sam biti tako srećna s dve slatke bliznakinje", rekla joj je majka i dodala da je tada pomislila: "Možda će se roditi čudesna curica sa sposobnostima dve." Rekla joj je i to da je u jednom trenutku odlučila da joj to kaže na njen 12. rođendan, smatrajući da je to doba kad će Minami biti sposobna da razume.

"Zato se i smejala. Smejala se zato što je bilo tako čarobno to što sam na neki način znala da u sebi imam dve duše", napisala je Minami. I kao što niko ne zna tačno kako je njena bliznakinja nestala, niko ne zna ni gde je zagubljen deo njene dokumentacije s porođaja. "A s njim je nestala i slika s ultrazvuka, jedina fotografija na kojoj smo moja sestra i ja zajedno."

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track