TRAMP PORUČIO: Ovo nije sukob civilizacija, već borba dobra i zla
Foto: Reuters

Odlučan u borbi

TRAMP PORUČIO: Ovo nije sukob civilizacija, već borba dobra i zla

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp pozvaće danas arapske lidere na suprotstavljanje "islamističkom ekstremizmu" tokom govora u Saudijskoj Arabiji u kojem će istaći da je borbu protiv terorizma borba dobra i zla, a ne sukob civilizacija.

"Ovo je borba između varvarskih kriminalaca koji pokušavaju da satru ljudski život i pristojnih ljudi svih veroispovesti koji nastoje da ga zaštite", piše u izvodima govora koje je objavila Bela kuća.

Tramp će navesti da "to znači iskreno suprotstvljanje krizi islamističkog ekstremizma i islamističkih terorističkih grupa koje on nadahnjuje".

"I to znači stati zajedno protiv ubijanja nevinih muslimana, represije nad ženama, progona Jevreja i pokolja hrišćana", navedeno je u izvodima govora.

Rojters je ranije naveo da Tramp, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti saudijskoj prestonici Rijadu, pokušava da skupi podršku arapskih i muslimanskih lidera u borbi protiv Islamske države, koja i dalje kontroliše velike teritorije na području Sirije i Iraka, uprkos ofanzivama vladinih snaga u Iraku i koalicije predvođene SAD u Siriji.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 11 THAAD - novo oružje američke mobilne protivraketne odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track