Najnovije vesti

OSNIVAČ TVITERA RAZOČARAN U SVOJU KREACIJU: Mislio sam da će svet postati bolji... pogrešio sam
Foto: Youtube.com

Otvorio Pandorinu kutiju

OSNIVAČ TVITERA RAZOČARAN U SVOJU KREACIJU: Mislio sam da će svet postati bolji... pogrešio sam

Planeta
20:36h

Osnivač Tvitera i saosnivač Blogera, Evan Vilijams izjavio je da je mislio da će "svet automatski postati bolje mesto" zahvaljući slobodi koju pružaju društvene mreže, ali priznaje da je "pogrešio".

Vilijams je to kazao u intervjuu za "Njujork tajms", koji ga je predstavio kao "tipa koji je otvorio Pandorinu kutiju".

"Dok se on nije pojavio, ljudi su imali malo mesta gde su mogli da odu kada su preplavljeni emocijama i ludim idejama, jedino su mogli da napišu pismo nekom listu ili drže pridike košijama", navodi njujorški list.

Ovaj dnevnik Vilijamsa, u smislu razvoja komunikacionih tehnologija, upoređuje sa dostignućem Johanesa Gutenberga, izumitelja štamparske mašine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Mislio sam da kada jednom svi budu u mogućnosti da slobodno govore i razmenjuju informacije i ideje, svet će automatski postati bolje mesto. Pogrešio sam u vezi sa tim", rekao je poznati preduzetnik iz Silikonske doline, koji je član upravnog odbora Tvitera sa najvećim brojem deonica ove kompanije. Vilijams kaže da je "problem s internetom to što nagrađuje ekstreme".

"Recimo da se na primer vozite automobilom i vidite sudar. Naravno da ćete pogledati. Svako pogleda. Internet shvati da to znači da svi traže više sudara, pa pokušava da im ih obezbedi", smatra osnivač Tvitera.

On tvrdi da mu je cilj da razbije ovu šemu.

"Ako naučim da ću, krećući se tim putem, viđati sve više i više sudara, krenuću drugim putem", objašnjava Vilijams.

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...