JEZIVA ISPOVEST MAJKE ČIJA DECA SU BILA NA KONCERTU U MANČESTERU: Bila sam oči u oči sa ubicom
Foto: AP

Da srce pukne

JEZIVA ISPOVEST MAJKE ČIJA DECA SU BILA NA KONCERTU U MANČESTERU: Bila sam oči u oči sa ubicom

Planeta -

Ema Džonson iz Prestona otišla je u Mančester Arenu kako bi pokupila svoju decu nakon koncerta Arijane Grande.

Tvrdi da je videla ubicu tek nekoliko sekundi pre nego što je aktivirao eksplozivnu napravu. U terorističkom napadu život su izgubile 22 osobe, od kojih su većina deca i mladi, a njih 119 je ranjeno.

Majka koja je čekala svoju decu nakon koncerta u Mančesteru smatra da je videla čovjeka koji je pobio 22 nevinih ljudi, većinom dece i mladih. Ema Džonson iz Prestona trebala je da pokupi svoju 15-godišnju kći i 17-godišnjeg sina u predvorju. Ona veruje kako je bila udaljena svega pet metara od samoubice u trenutku kad je izveo bombaški napad. Seća se muškarca u intenzivno crvenoj majici koji se isticao u masi jer je većina posetilaca nosila ružičastu odeću.

"Bila sam pet metara od eksplozije. Čekali smo decu da izađu i bili smo u predvorju. Posetioci su počeli da izlaze ranije kako bi izbegli gužvu, pa smo stali u stranu da nas deca mogu videti”, ispričala je ona.

"Dok su posetioci izlazili većina ih je bila odevena u boje karakteristične za Arijanu Grande, belu, crnu, roze. Zatim mi je u jednom trenutku u oči upao muškarac odeven u jarko crvenu majicu, videlo se kako nekakvi delovi štrče ispod nje. Upravo u trenutku kad sam ga primetila dogodila se eksplozija”, ispričala je ona.

Opisala je da je buka od detonacije bila "jako glasna" i dodala kako su šrapneli leteli okolo. “Videla sam posvuda mrtva tela, torzo, delove tela…”, kaže Džonsonova.

(Net.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 najvećih terorističkih napada koji su pogodili Britaniju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja