(VIDEO) MANČESTER VIDA KRVAVE RANE: 20 povređenih još uvek u kritičnom stanju
Foto: Youtube/eyewitnes News

Posle bombaškog napada

(VIDEO) MANČESTER VIDA KRVAVE RANE: 20 povređenih još uvek u kritičnom stanju

Planeta -

Oko 20 osoba i dalje je u kritičnom stanju nakon samoubilačkog bombaškog napada na pop koncertu u Mančesteru, a reč je o osobama koje su zadobile teške povrede kao što su oštećenja važnih organa i udova, rekao je danas britanski zdravstveni zvaničnik.

"Trenutno lečimo 64 osobe... od kojih je oko 20 na intenzivnoj nezi", rekao je za Skaj njuz Džon Raus, direktor službe za zdravstveno i socijalno osiguranje u široj mančesterskoj oblasti, prenosi Rojters.

U napadu koji se dogodio u ponedeljak uveče na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesterskoj areni poginule su 22 osobe, a četiri žrtve su identifikovane - Safi Rusos (8), Olivija Kempbel (15), Džordžina Kalender (18) i Džon Etkinson (28), prenosi Bi-Bi-Si.

Među poginulima je i jedan bračni par iz Poljske, izjavio je danas poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, navodi Rojters.

"Roditelji su došli posle koncerta da sačekaju svoje ćerke i, nažalost, imamo informaciju da su poginuli, dok su im deca živa i zdrava", rekao je šef poljske diplomatije privatnom radio RMF FM.Još jedan Poljak, otac deteta koje je prisustvovalo koncertu, ranjen je u tom napadu i podvrgnut hirurškoj intervenciji, dodao je Vaščikovski.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 najvećih terorističkih napada koji su pogodili Britaniju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja