RUSIJA UPOZORAVA SVOJE GRAĐANE: Ne putujte u Britaniju!
Foto: AP 23.05.2017.

Strah od napada

RUSIJA UPOZORAVA SVOJE GRAĐANE: Ne putujte u Britaniju!

Planeta -

Ruske vlasti upozorile su danas svoje državljane da ne posećuju Veliku Britaniju nakon što je London podigao nivo pretnje od terorizma zbog samoublačkog bombaškog napada u Mančesteru, u kojem su ubijene 22 osobe.

Kako se navodi u saopštenju ruske državne turističke agencije, ambasada te zemlje u Britaniji preporučuje ruskim državljanima da se uzdrže od putovanja u Britaniju, naročito od odlaska u veće gradove "ukoliko takva putovanja nisu apsolutno neophodna".

"Ovo je zbog činjenice da je vlada Velike Britanije podigla nivo terorističke pretnje u zemlji na maksimalno mogući", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.Agencija je pozvala Ruse da shvate upozorenja što je moguće ozbiljnije i naredila turističkim operaterima da informišu svoje klijente o nivu pretnje od terorizma u Velikoj Britaniji.

Britanija je na oprezu nakon što je u ponedeljak uveče na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru izveden samoubilački bombaški napad u kojem su 22 osobe ubijene.

Premijerka Tereza Mej saopštila je posle napada da je ta zemlja podigla nivo pretnje od terorizma na "kritičan" što znaci da se smatra da je neizbežan novi napad.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 najvećih terorističkih napada koji su pogodili Britaniju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track