POSLE MITINGA  U TIRANI ZAVRŠILI U BOLNICI: Edi Rama potrovao opoziciju?
Foto: Reuters AP

Više od 70 obolelih

POSLE MITINGA U TIRANI ZAVRŠILI U BOLNICI: Edi Rama potrovao opoziciju?

Planeta -

TIRANA - Lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša i veliki broj građana otrovani su tokom mitinga održanog u subotu povodom početka opozicione predizborne kampanje u Tirani, zbog čega je zabrinutost izrazio i predsednik Albanije Bujar Nišani.

Albanski mediji navode da je više od 70 učesnika mitinga Demokratske stranke Albanije zatražilo lekarsku pomoć zbog trovanja.Ministarstvo zdravlja Albanije saopštilo je da se juče na desetine osoba javilo u Klinički bolnički centar „Majka Tereza“ u Tirani sa simptomima trovanja.- Svi ovi pacijenti su sinoć učestvovali na mitingu Demokratske stranke - navodi se u saopštenju ministarstva.

Predsednik Albanije Bujar Nišani saopštio je da sa zabrinutošću prati zdravstveno stanje velikog broja građana, uključujući i šefa opozicije Ljuljzima Bašu, koji su otrovani tokom mitinga održanog povodom početka opozicione predizborne kampanje u Tirani.

Nišani je poželeo svima brz opotavak, prenela je ATA.

Albanska agencija navodi da je albanski predsednik u bliskom kontaktu sa službama za spovođenje zakona kako bi ga informisale o situaciji.N. G./Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track