SEVERNA KOREJA  PRETI AMERICI: Spremni smo da vas pretvorimo u prah!
Kim Džong-un Foto printscreen tweet, Foto: Printskrin Twitter

ZVECKANJE ORUŽJEM

SEVERNA KOREJA PRETI AMERICI: Spremni smo da vas pretvorimo u prah!

Planeta -

Severna Koreja upozorila je da je spremna za ispaljivanje interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), pošto je Vašington objavio da je uspešno izvedeno testiranje presretanja takvog balističkog projektila

Pentagon je juče uspešno izveo eksperimentalno presretanje interkontinentalnog balističkog projektila kakav želi da proizvede Severna Koreja, saopštila je američka vojska, a MDA u saopštenju navodi da je ovo prvi put da je američka vojska uspešno ispitala interkontinentalni projektil.

Raketa je ispaljena iz baze Vandenberg američkih vazušnih snaga u Kaliforniji i "uspešno je presrela ciljanu interkontinentalnu balističku raketu" bez nuklearnog punjenja, jer se radilo o testu, koja je lansirana iz Regan Test Sitea na otocima Maršal u Tihom okeanu.

Sa svoje strane Pjongjang niže ispaljivanje raketa u okviru programa kojima Severnu Koreju želi da obezbedi sa interkontinentalnim balističkim raketama koje su u stanju da nuklearno punjenje prensu na američki kontinent.

"Spremni smo da ispalimo ICBM bilo gde i bilo kad, po nalogu vrhovnog vođe Kim Džong-una", tvrdi se u Rodong Sinmunu, službenom organu jedine stranke na vlasti u Pjongjangu.

"SAD mora da zna da možemo da pretvorimo u prah đavolju jazbinu našim nuklearnim oružjem i da to nije prazna pretnja", dodaje se u dnevniku. (Kurir.rs/avaz.ba) Foto printscreen tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 10. epizoda: Kakvom bombom Severna Koreja preti SAD?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track