Najnovije vesti

PUTIN: Odnosi sa Amerikom nikad nisu bili gori... osim u jednoj oblasti
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

Normalizacija odnosa

PUTIN: Odnosi sa Amerikom nikad nisu bili gori... osim u jednoj oblasti

Planeta

Odnosi Rusije i SAD se nalaze na najnižoj tački od vremena Hladnog rata, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na Peterburškom ekonomskom forumu.

„Dve države održavaju dijalog na međunarodnim platformama - UN, G20, ali je osnova uzajamne saradnje porušena. Pri takvoj situaciji, kada se zamrzavaju kontakti, to nije dobio ni za ruski ni za američki biznis“, rekao je Putin poslovnim zvaničnicima na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu,

Šef ruske države je kazao da će Moskva nastaviti dijalog sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o normalizaciji bilateralnih odnosa.

„Međutim, kako bi se došlo do uspeha, potrebni su ozbiljni napori sa obe strane, potrebna je politička volja, spremnost za rešavanje pitanja koje predstavljaju uzajamni interes“, dodao je Putin.

Putin je pozvao američke biznismene da pomognu u uspostavljanju političkog dijaloga između Rusije i SAD.

„Pomozite nam da vratimo normalan politički dijalog. Pitam vas u ime Rusije i obraćam se američkoj strani: pomozite novom predsedniku i novoj administraciji“, rekao je Putin i dodao: „Naša ekonomska saradnja sa SAD je balansirana, diversifikovana i tehnološki bogata. To je ono što je u dobrom stanju“.

Putin je naglasio da su ruske vlasti raspoložene da pomognu u poslovnim projektima sa SAD. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin pozvao je danas američke biznismene da pomoć u vraćanju normalnog dijaloga Moskve i Vašingtona, dodavši da su dobri odnosi između SAD i Rusije od interesa za obe države.

(Kurir.rs/Sputnjik)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...