Najnovije vesti

EVO ŠTA KAŽU BAĆUŠKE: Ko su najveći prijatelji i neprijatelji Rusije?
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

Očekivano ili ne?

EVO ŠTA KAŽU BAĆUŠKE: Ko su najveći prijatelji i neprijatelji Rusije?

Planeta

Stanovnici Rusije smatraju najboljim prijateljima Belorusiju i Kinu, a neprijateljima SAD i Ukrajinu, svedoče rezultati ankete koju su sproveli sociolozi „Levada centra“.

 

Skoro polovina (46 odsto) Rusa je sigurna da je Belorusija glavni prijatelj Rusije. Nešto malo manje (39 odsto) građana misle da je Kina najbolji prijatelj Rusije.

Babuške (Foto: Profimedia), foto: Profimedia

U poređenju sa 2015. godinom ti procenti su smanjeni. Tada je Belorusiju prijateljem nazvalo 55 odsto Rusa, a 43 odsto Kinu.

 

Među državama koje Rusi smatraju prijateljskim pominje se i Kazahstan - takvim ga doživljava 34 odsto ispitanika. Siriju je saveznikom nazvalo samo 15 odsto Rusa. Znatno se smanjio broj ljudi koji Argentinu smatraju prijateljskom zemljom - 2 odsto 2017. naspram 13 odsto 2015. godine.

 

Prema anketi, najgore su prošle SAD i Ukrajina. SAD kao neprijatelja doživljava 69 odsto, a Ukrajinu 50 odsto ispitanika. U prethodne dve godine smanjio se broj Rusa koji smatraju da su im SAD neprijatelj (4 odsto manje), ali je zato porastao broj onih koji Ukrajinu doživljavaju kao neprijatelja (13 odsto više).

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 16 epizoda: Jurišnici supersila - bradavičasta svinja protiv vrane!

 

(Kurir.rs/Sputnjik)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...