LETOVANJE IZ SNOVA ZA MALE PARE: 10 rajskih destinacija ako vam ne smeta da i svoju glavu nosite u torbi
Foto: Profimedia

SVE IMA SVOJU CENU

LETOVANJE IZ SNOVA ZA MALE PARE: 10 rajskih destinacija ako vam ne smeta da i svoju glavu nosite u torbi

Planeta -

Na lestvici deset najpristupačnijih turističkih zemalja u 2017. nalaze se prelepe zemlje gde ćete dobiti najviše za svoje pare, ali s jednom manom: veoma su rizične kad je reč o bezbednosti.

1. Iran U vrhu je Iran, stara kultura prebogate istorije, čiji se ostaci mogu videti po povoljnim cenama. Ipak se prvo dobro obavestite o lokalnim običajima i zakonima.

2. Egipat Ko ne bi želeo da uživo vidi piramide u Gizi? Imajte na umu da treba biti na oprezu kada putujete u ovu severnoafričkiu zemlju jer postoji rizik od terorističkih napada.

3. Malezija Na trećem mestu liste najpristupačnijih zemalja našla se Malezija. Osim što je pristupačna za putnike, ima razvijeni vazdušni saobraćaj sa svim kontinentima, kao i mnoštvo prirodnih i kulturnih lepota vrednih pažnje.

foto: Profimedia

4. Alžir Alžir se u poslednjih nekoliko godina značajno popeo na listi, ali ako ćete tamo, dobro proučite savete i preporuke za bezbednost.

5. Indonezija Zemlja neverovatnih prirodnih lepota, a po izveštaju World Economic Forum's Travel & Tourism Competitiveness - usluga je stvarno kvalitetna.

6. Butan Butan ima razrađenu turističku strategiju i nudi mnoge sadržaje za svoje goste. Možda je i najbezbednija na ovoj listi.

7. Jemen

Predivna i pristupačna i za prosečan džep. Međutim, Jemen je usred brutalnog rata i humanitarne krize, pa dobro razmislite da li ćete tamo.

8. Kazahstan U ovoj zemlji kriju se delovi slavnog Puta svile, a poznata je i po jednom od najvećih planinskih masiva na svetu - Tanšanu. Pazi se na higijenu, zdravlje i bezbednost putnika.

foto: Reuters

Spomen obeležje turistima izginulim u terorističkom napadu u Susu

9. Tunis Posle strašnog napada na turiste u Susu 2015, turizmu ove severnoafričke zemlje zadat je težak udarac. Jeste da se nosi glava u torbi, ali cene u luksuznim resortima su tako pristupačne da turisti ipak hrle tamo.

10. Indija Turiste najviše košta avonska karta, ali boravak može da bude maltene džaba. I zemlja je tako atraktivna da stotine hiljada turista ipak rizikuju i putuju tamo.

(Kurir.rs/Punkufer.hr)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest žene čije je majka stradala u poplavi u Uljmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track