DVOSTRUKO SILOVANJE: Žrtvu napastvovanja namerno ostavili nasamo sa napadačem
Foto: profimedia

nije dočekala pravdu

DVOSTRUKO SILOVANJE: Žrtvu napastvovanja namerno ostavili nasamo sa napadačem

Planeta -

Nakon što je bila žrtvom seksualnog napada uz pretnju nožem 2014. godine, pripadnica domorodačkog stanovništva Kanade, Angela Kardinal verovala je da je najgore iza nje, piše Independent, ali nije bilo baš tako. Nakon što je prijavila slučaj silovanja lokalnom vlastima u Kanadi, morala je pda provede pet noći u zatvorskoj ćeliji pored svog napadača dok je svedočila protiv njega.

Sudac Rejmond Bodnarek odlučio je tako kako bi osigurao da se Angela pojavi na svedočenju. Za vreme suđenja je ona bila beskućnica pa je sudac rekao kako se pojavljivala "razdražena i agresivna".

Tokom suđenja u drugom stepenu, nakon podnesene žalbe, utvrđeno je kako je ona svo vrijeme slušala naredbe policije, nije lagala o prebivalištu i nije pokušala da ode iz grada. Čovjek koji je napao, bivši osuđenik Lens Blančard, pronašao ju je kako spava ispred njegove zgrade pa je odvukao za kosu u svoj stan gde je silovao. Kada se oduprla, bacio je na pod i ubo nožem. Ipak, kako piše Independent, ona nikada neće dobiti pravdu jer je preminula u pucnjavi, samo šest meseci nakon prvostepenog suđenja. Njen napadač je prošlog meseca osuđen za napad, otmicu, silovanje, neovlašteno držanje oružjem i pretnje smrću.

(Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track