MORA DA IM PLATI ODŠTETU: Objavio da je Netanjahua žena išutirala iz auta i nadrljao
Foto: AP

KAŽNJEN NOVINAR

MORA DA IM PLATI ODŠTETU: Objavio da je Netanjahua žena išutirala iz auta i nadrljao

Planeta -

JERUSALIM - Novinar koji je tvrdio da je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua izbacila iz automobila njegova supruga Sara moraće da plati tom bračnom paru odštetu za klevetu.

Sud u Tel Avivu je danas presudio da novinar tiražnog Jediot ahronota Igal Sarna mora da plati Netanjahuovima 32.500 dolara na ime odštete. Dobro je prošao jer su Netanjahuovi tražili odštetu od 76.500 dolara pošto je napisao na svom profilu na Fejsbuku da je Sara Netanjahu jednom izbacila svog supruga iz automobila tokom vožnje na autoputu Tel Aviv-Jerusalim. Netanjahu je u martu u sudu porekao da se to ikada desilo, podsećaju izraelski mediji.

"Sve što je Sarna rekao je laž, to se nije desilo", rekao je premijer.

Sudija Azarija Alkalaj je presudio da nije dokazano da su se dogadjaji koje je Sarna opisao desili, a takodje je kritikovao stil njegovih Fejsbuk postova, rekavši da su pisani "ostrašćenim stilom smišljenim da preuveličaju priču i dramatizuju je, izražavajući prezir prema tužiocima". On je, međutim, presudio da ti postovi nisu kleveta u najekstremnijem smislu.

Novinar Sarna je danas rekao da je presuda "očekivana u ova mračna vremena", obećavši da će se boriti protiv tužbi smišljenih da ućutkaju detalje o Netanjahuovoj bezbednosti i da ućutkaju sve kritike.

On je u martu napisao da je "to deo života" kada "premijerov veliki konvoj vozila staje u noći (to se desilo) četiri crna vozila i puno bezbednjaka, čuvara i kola, i ne baš tako mlad čovek je isteran uz povike u tminu na Ruti 1, jer jedna žena ne želi da on ostane s njom u vozilu".

Sarna je rekao da je to ponašanje ismejavanje sve bezbednosti i zapravo čitave zemlje. Dva dana kasnije je ostavio fotošopiranu fotografiju Netanjahua kako stopira kraj puta uz potpis "U Ba El Vadu kraj Rute jedan sićušni tiranin čeka na vožnju, neko ga prima". Netanjahu ga je tužio za oba posta.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track