(VIDEO) TEREZA MEJ SE NE DA: Ostajem na vlasti do kraja
Foto: Foto: EPA/ANDY RAIN

UPRKOS DEBAKLU NA IZBORIMA

(VIDEO) TEREZA MEJ SE NE DA: Ostajem na vlasti do kraja

Planeta -

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej tvrdi da ostaje na vlasti uprkos pozivima da podnese ostavku posle loših rezultata njene Konzervativne stranke na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

Konzervativci su u četvrtak osvojili najviše mesta u parlamentu, ali su izgubili većinu i moraće da se oslone na manju partiju kako bi formirali vladu.

"Rekla sam tokom predizborne kampanje da, ukoliko budem izabrana, nameravam da služim pun mandat", rekla je Mejeva, koja je danas završila imenovanje ministra u novoj vladi zadržavši većinu ministara na svojim pozicijama.

foto: Foto: EPA/ANDY RAIN

Demonstranti u Londonu traže da se Mejeva povuče s vlasti

Ona je dodala da izbor ministara odražava "bogatstvo talenta i iskustva" u Konzervativnoj stranci i najavila da je spremna da se baci na posao, uključujući odlazak u Francusku kako bi se u utorak srela sa francuskim Emanuelom Makronom.

Konzervativci Tereze Mej osvojili su 318 poslaničkih mesta na izborima u četvrtak. U britanskom parlamentu ima 650 mesta, te da bi mogla da forimira vladu, Mejovoj je neophodna pomoć 10 severnoirskih poslanika iz Demokratske partije unionista, sa kojima će imati svega dva glasa više od neophodnog broja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: EPA/ANDY RAIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track