HAOS U STOKHOLMU: Kombi se zakucao u taksi, za vozačem u bekstvu traga ceo grad!
Foto: Profimedia

HAOS U STOKHOLMU: Kombi se zakucao u taksi, za vozačem u bekstvu traga ceo grad!

Planeta -

STOKHOLM - U centru Stokholma danas je došlo do incidenta kada je jedan kombi naleteo na taksi, posle čega je vozač kombija pobegao, a policija je saopštila da očigledno nije reč o terorističkom incidentu.

Taksista je povređen, izjavio je portparol policije Anders Bringelson, a policija sada traga za odbeglim vozačem, prenosi AP, uz napomenu da je u incidentu oštećeno nekoliko vozila.

"Istražujemo ovaj incident kao pokušaj ubistva, jer je vozač kombija možda imao tu nameru", rekao je Bringelsom američkoj agenciji, ali je odbio da opiše kako vozač kombija izgleda. Drugi portparol policije, Kjel Lindgren, kasnije je rekao za AP da "ništa ne pokazuje da je reč o terorističkom incidentu".

Policija je navela da nisu našli ništa opasno u kombiju, koji je pronađen napušten u južnom delu Stokholma, par stotina metara dalje od mesta na kojem je udario u taksi. Vozilo pripada kompaniji za pružanje pomoći bivšim osuđenicima i lečenim narokomanima na tržištu rada, u kojoj kažu da su tek jutros primetili da kombija nema i da nisu ni znali da je ukraden.

U sličnom incidentu, vozač ukradenog kamiona je 7. aprila usmrtio pet pešaka i povredio 14 ljudi u centru švedske prestonice, podseća američka agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track